Recomandări #3 Fantasy #2

19601331_643476482528955_6007613032392370320_n

 

Vrăjitoarea adevărului de Susan Dennard ( două recenzii pe blog )

În Tărâmul Vrăjitorilor magia e de multe feluri și peripețiile la fel. Cel mai bine știu asta două fete.
Safiya e Vrăjitoare a Adevărului și poate deosebi minciuna de adevăr. Magia ei are această capacitate, pentru care mulți nobili ar fi în stare să ucidă. Așa că ea trebuie să-și țină ascuns acest har pentru a nu fi un pion în lupta dintre imperii.
Iseult e Vrăjitoare a Firului și vede legăturile invizibile dintre vieți, dar nu și pe cele ale propriei inimi. Prietenia cu Safiya o împinge pe un drum aventuros.
Cele două prietene vor doar să-și trăiască viața, dar asupra Tărâmului Vrăjitorilor se abate războiul. Cu ajutorul prințului Merik și înfruntându-l pe Vrăjitorul Sângelui, se luptă cu împărați, prinți și mercenari, capabili de orice că să pună mâna pe Vrăjitoarea Adevărului.

Pe jumătate moartă  de Kim Harrison

Mă numesc Madison Avery şi trebuie să vă spun că acolo se află mai mult decât puteţi vedea, auzi sau atinge. Ştiu, pentru că eu mă aflu acolo. Şi văd. Aud. Ating. Trăiesc. 

Mai las-o moale cu fantomele de Megan Crewe

Singurii prieteni ai lui Cass McKenna, o fată de şaisprezece ani, sunt câteva fantome: a surorii ei şi a câtorva foşti colegi de şcoală. Fantomele nu sunt deloc complicate şi poţi avea încredere în ele. Mai mult decât atât, ele pot afla secretele compromiţătoare ale celor din jur, iar lui Cass îi place să ştie totul despre colegii ei îngâmfaţi. Însă când Tim, vicepreşedintele consiliu lui de elevi, descoperă secretul lui Cass – acela că poate să comunice cu fantomele –, situaţia tinde să se schimbe. El îi cere sprijinul ca să intre în legătură cu mama lui, moartă de curând, iar ea, după îndelungi ezitări, sfârşeşte prin a fi de acord. Pe măsură ce-l cunoaşte mai bine pe Tim, Cass are surpriza să constate că acesta nu este un băiat atât de rău precum crezuse ea până atunci şi că, într-adevăr, avea mare nevoie de ajutorul ei. Să fie aceasta cea mai bună ocazie să se împrietenească din nou cu cei vii?

Magie de doi bani de Kelley Armstrong

Paige Winterbourne este o vrajitoare.  Dar nu se observă: nu are negi, nici pielea verde, si nici nu strâmbă cu drăgălăşenie din nas ori de câte ori face câte o vrajă. Nu, în majoritatea timpului, ea nu este altceva decât o fată obişnuită de douăzeci şi trei de ani: munceşte din greu, îşi face griji cu privire la siluetă, se întreabă dacă-şi va găsi vreodată un iubit.   OK, mai are şi o fiică adoptivă adolescentă, pe Savannah, care vrea să-şi trezească din morţi mama, o practicantă a magiei negre, şi care se pomeneşte vânată de un semi-demon cu puteri telekinetice şi de o Cabală atotputernică a vrăjitorilor. Dar, în afară de toate astea, Paige duce o viaţă cu adevărat banală. Asta până când vecinii află cine este ea în realitate şi se dezlănţuie iadul. La propriu…

Ați citit aceste cărți ? Cum vi s-au părut ? 

4 gânduri despre „Recomandări #3 Fantasy #2

Lasă un comentariu