Recomandări : Magie, basme și școli periculoase

Încep o nouă serie de postări, de mult timp voiam să încep această serie de postări, dar mereu intervenea ceva. Dacă vă plac basmele, cărțile cu și despre magie, acestea cinci sunt perfecte pentru voi .

Prima recomandare : Twin Crowns de Catherine Doyle & Katherine Webber

A fost dragoste la prima vedere, am văzut-o în Cărturești Carusel și nu am putut să plec fără ea. Descrierea + coperta = nota 10 , ador genul ăsta de cărți, două gemene , Rose și Wren sunt despărțite la naștere, una rămâne la castel ( Rose) , cealaltă ( Wren) cu neamul ei de vrăjitoare, totul bine și frumos, dar nu este așa, în această lume vrăjitoarele au fost și sunt vânate, prințesa crede tot ce i se spune, sora vrăjitoare se întoarce, dar prințesa nu știe că are o soră geamănă. Sora vrăjitoare are planuri mărețe, la fel și prințesa, dar ceva le diferă, lumile lor se întretaie și anumite secrete ies la iveală. Nimic nu e ceea ce pare, nu toate vrăjitoarele sunt periculoase, nu toți îți vor binele. Prințesa are parte de niște lecții dure, nici pentru vrăjitoare nu a fost simplu. Se face un schimb între ele, iar vrăjitoarea devine prințesă, iar prințesa ajunge în locul unde trăiesc vrăjitoarele, o să afle foarte multe despre ele, despre ea, despre adevăratele ei origini. Nu lipsesc intrigile politice. Mi-au plăcut răsturnările de situații, peisajele, schimbul de replici, m-au enervat anumite personaje, m-am bucurat pentru surori, pentru cei care le doreau binele. Deja aștept următorul volum.

Cartea poate fi comandată de aici, aici sau aici .

A doua recomandare : Daughter of the Moon Daughter de Sue Lynn Tan

Una dintre cărțile mele favorite din ultima vreme, o repovestire a unei legende de origine chineză. Fiica Zeiței Lunii , Xingyin este nevoită să plece din casa ei, existența ei nefiind știută de nimeni, mama acesteia a furat un elixir foarte important , tatăl ei a fost un mare războinic. Xingyin încearcă din răsputeri să o elibereze pe mama ei, regatul Celest este un loc foarte periculos, dar ea este în stare de orice pentru mama ei. Ea devine puternică pe parcursul cărții, descoperă dragostea, dar nu uită de țelul ei. Nu lipsesc nici aici intrigile politice. Și mare șoc când află lumea cine este ea cu adevărat, mare dramă, până atunci e drum lung, iar Xingyin înfruntă creaturi legendare, învață despre puterea care se află în interiorul ei. Mi-aș dori să fie ecranizată această duologie. Locurile descrise de autoare sunt superbe.

A treia recomandare : The Language of Thorns de Leigh Bardugo

O antologie de basme scrisă de Leigh Bardugo, unde magia este la ea acasă, magia poate fi bună, magia poate fi periculoasă.

O carte de colecție , ilustrațiile îți oferă indicii despre povestirile din carte, sunt superbe. O anumită poveste mi-a adus aminte de Mica sirenă. Fiecare povestire mi-a adus aminte de basmele copilăriei.

Puteți comanda cărțile de aici , aici sau aici.

A patra recomandare : Educație fatală de Naomi Novik

Galadriel trebuie să supraviețuiască unei școli magice, e chiar periculoasă această școală, nu știi magie, nu supraviețuiești. Dar Galadriel se descurcă destul de bine, dar nu aș vrea să fiu în locul ei. Și ce răsturnări de situații! Cu cât știi mai multe, ai multe șanse de supraviețuire. Și ai mare nevoie de aliații, deși s-ar putea să moară. Uneori magia e periculoasă.

A cincea recomandare : Atlas și cei șase aleși de Olivie Blake

Șase oameni sunt aleși, Atlas le dă de ales, dar ei acceptă propunerea lui, adică ai multe avantaje, nu mai că există și momentul acela când te întrebi dacă e ok sau nu ce fac ei, iar fiecare dintre ei are o abilitate specială, unice aș putea spune. Dar doar 5 trebuie să treacă de Inițiere, unul dintre ei va trebuie eliminat, Atlas are planuri cu ei, într-un fel sunt manipulați, se manipulează unul pe celălalt. Acest grup este foarte dificil, nu prea se au la inimă, dar trebuie să conviețuiască, pun accent pe trebuie. Mi-a plăcut, recomand această carte celor care au peste 16 ani.

Puteți comanda cărțile de aici, aici sau aici.

Cum vi se par? Le-ați citit ? Ce recomandări aveți pentru mine?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s