Recenzie : Sabrina – Între lumină și întuneric – Anotimpul vrăjitoarei de Sarah Rees Brennan

Deasupra mea exista doar întunericul amăgitor. Din câte știam, între acele crengi puteau fi ghemuite animale pregătite să sară sau să atârne trupuri. Nu existau urme în pădurile din Greendale. Doar șansa ta să-ți găsești calea, de la o umbră la următoarea. Iar eu am fost capabilă să o găsesc pe a mea.

O doamne! De când așteptam să o citesc! Am văzut serialul mai întâi, trebuie să vizionez ultimul sezon, deși mi-ar fi plăcut să mai continue, dar uneori asta se întâmplă, lucrurile bune se termină repede, am pățit asta și cu cartea, parcă s-a terminat prea repede, mi-aș fi dorit mai multe aventuri de ale Sabrinei.

Dragostea nu privește cu ochii, ci cu sufletul și, de aceea, înaripatul Cupidon a fost pictat orb.

Deci, Sabrina Spellman, jumătate om, jumătate vrăjitoare, ea trebuie să ia o alegere în curând, de ziua ei, s-a născut și într-o zi foarte importantă, dar uneori și-ar dori să fie normală, dar magia este prea ademenitoare, câte poți face cu magia? Tot ce îți dorești, deși anumite vrăji o pot lua razna dacă nu ești sigur pe tine, doamne cum se comporta Harvey, mai ales faza cu cântecul și cum au reacționat cei din familia Spellman, mi-aș fi dorit să apară scena asta în serial . De când se știe, Sabrina se împarte între lumea muritorilor și cea a vrăjitorilor, uneori se mai implică și cu vrăji ca să le facă un bine celor dragi. Îmi place enorm de mult familia Spellman, aș vrea să mă adopte, nu de alta, dar vreau și eu să fac magie și să stau cu Salem, da, în această carte lipsește motanul meu favorit, îmi amintesc și de varianta din anii 90, mai ales că Salem vorbea, era hilar, dar să revin la carte.

Dar pentru Ambrose, casa mea este o închisoare. Privirea lui a alunecat de pe hartă. Ambrose s-a uitat pieziș la mine.

Printre problemele adolescentine cu care se confruntă Sabrina, mai are parte și de apariția Surorilor Ciudate, un trio de vrăjitoare puternice, acestea o urăsc pe Sabrina din anumite motive, mai ales că este pe jumătate vrăjitoare, par enervante ele, dar uneori e bine să avem acest gen de personaje, însă Sabrina le face față, doar e o Spellman. Își face apariția și Nick, o da, acel Nick.

Apar multe probleme în viața Sabrinei, o vrajă care a mers prea departe, un spirit ce nu este un spirit, trece prin multe Sabrina, dar ce bine că familia ei este alături de ea, în anumite momente fetei îi este dor de părinții ei, cum ar fi fost dacă ar fi fost în viață? Ce bine că este și Ambrose( vărul ei ) alături de ea, deși au avut parte de o ceartă aprigă. Apare și un personaj agasant, doamne și în serial îmi era antipatic de tot. Sunt câteva diferențe între carte și serial. Iar la final Sabrina se decide ce fel de vrăjitoare vrea să fie, în ea s-a dat o luptă aprigă, mai ales că se băgase și un spirit malefic.

De reținut : Capitolele speciale sunt pline de informații utile pentru a înțelege lumea creată de autoare.

O vrajă pe care o poți înfăptui doar cu apa din fântâna dorințelor, pentru a-ți dezvălui adevăratul potențial. Numai anumite vrăjitoare pot să facă asta. Acelea cărora le e scris să fie mărețe, extraordinare.

Mulțumesc Libris pentru acest minunat volum, deja aștept să îl citesc pe următorul. Dacă v-a plăcut serialul, vă recomand această carte. Nota : 5/5 Sper să apară odată Salem. Ați citit această carte? Cum vi s-a părut? Recenzia primului sezon – The Chilling Adventures of Sabrina Spellman e pe blog.

2 gânduri despre „Recenzie : Sabrina – Între lumină și întuneric – Anotimpul vrăjitoarei de Sarah Rees Brennan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s