Recenzie : Viața complicată a lui Oona Lockhart

Descrierea cărții : Este Revelionul 1982, iar Oona Lockhart are toată viața înainte. La miezul nopții va împlini nouăsprezece ani, iar lunile care vin par să fie foarte importante. Oare ar fi bine să plece la Londra, să studieze economia, sau să rămână acasă, în Brooklyn, pentru a fi alături de prietenul său și a da frâu liber pasiunii ei pentru muzică? Numai că, exact când începe numărătoarea inversă până la venirea Anului Nou, tânăra leșină și se trezește peste treizeci și doi de ani, în trupul său îmbătrânit. Iar un străin prietenos o întâmpină într-o casă frumoasă și primitoare, asigurând-o că acela este căminul ei.Curând, Oona descoperă că anual, în noaptea de revelion, va călători aleatoriu în timp. Ce îi rezervă oare viitorul? O călătorie într-o țară exotică? O aventură palpitantă? Căsătoria cu un bărbat pe care încă nu l-a cunoscut? În situații și medii diferite, de vârste diferite, dar mereu aceeași, așa este Oona Lockhart și aceasta este viața ei complicată, surprinzătoare și de-a dreptul magică.

Erau o grămadă pestriță. Privind în jur prin cameră, Oona și-a întipărit în minte toți prietenii ei, fiecare ciudat și talentat în felul său. Era sigură că toți vor ajunge să facă lucruri grozave. Dar ea va reuși oare?

Ei bine, Oona Lockhart chiar are o viață complicată, are de făcut o alegere complicată, Londra sau cariera muzicală, dar este revelionul și decizia ei mai are de așteptat, încă un dar, este trimisă în viitor, sună SF, dar chiar așa e, este luată pe nepregătite, dar cineva o ajută să înțeleagă ce i se întâmplă, Kenzie e de mare ajutor, e o persoană foarte importantă.

,, O dorință pe care și-o pusese în mod de repetat în ultimele săptămâni și pe care și-a pus-o din nou acum, fără să știe că fiecare dorință îndeplinită vine cu un preț ascuns și fiecare binecuvântare este umbrită de un blestem.”

Săraca Oona are multe de asimilat în anii ce vor urma, în fiecare an este transportată în alt an, dar asta aleatoriu, e greu de înțeles de ce i se întâmplă asta, noroc cu scrisorile, că așa are parte de niște indicii, ca să mai înțeleagă ce se întâmplă, să nu aibă parte de prea multe surprize. Din cauza asta viața ei a ajuns să fie tare complicată! A avut de făcut foarte multe sacrificii de-a lungul călătoriilor, a fost nevoită să renunțe și la prietenii. Vă avertizez că Oona poate fi foarte încăpățânată în anumite momente. Madeleine a fost super tare, o să vedeți voi de ce.

-Alegând muzica, am ales să respir. Întrebarea nu este dacă a meritat, ci cât aș fi supraviețuit trăind o viață care nu era a mea.

,, Muzica ar trebui să fie drogul nostru cel mai tare” , spunea adesea Dale, atât de înflăcărat, de donquijotesc, de naiv. ”

Pfoai și ce răsturnare de situație, iar în centrul ei e Kenzie, am fost tare surprinsă de aceea dezvăluire, am citit de două ori dialogul ca să fiu sigură că am citit bine. Ca orice persoană care ar avea abilitatea de a călători în timp, Oona încearcă să schimbe anumite lucruri, dar primește niște lecții pe parcurs, e mai bine să te bucuri de acele momente, uneori nu e bine să schimbi lucrurile. Bine că are alături două persoane care știu ce i se întâmplă. Mai multe nu vreau să dezvălui, vreau ca voi să descoperiți Viața complicată a lui Oona Lockhart, ce face ea în fiecare an, ce află despre diverși oameni, ce muzică ascultă, ce surprize i se pregătesc anual și multe altele.

Mi-a plăcut foarte mult cartea, am trecut prin toate stările posibile, ador genul de cărți care mă fac să trec prin acele stări. E cartea perfectă pentru cei care au citit Peste cinci ani de Rebecca Serle .

Mi-ar plăcea să fie ecranizată această carte, ar fi un perfect un serial, fiecare parte să fie un episod, iar soundtrack-ul serialului să fie bazat pe melodiile care apar la începutul fiecărei părți. Acum vă las, merg să îmi fac un playlist pe youtube cu melodiile din carte.

Puteți comanda cartea de aici : Viața complicată a lui Oona Lockhart

Ați citit această carte? Cum vi s-a părut?

-Nu există un mod corect sau greșit de a reacționa la așa ceva. Dacă nu plângi nu înseamnă că ești ticăloasă. Ești doar în stare de șoc. Lacrimile vor veni mai târziu.

Mai am o întrebare pentru voi : Dacă ți-ai cunoaște viitorul, ai încerca să-ți schimbi trecutul?

„Pe rând, tragică și triumfătoare, emoționantă și pilduitoare, tristă și jucăușă, aceasta este o carte care o să vă ridice moralul și o să vă redea bucuria de a trăi.“
The Guardian

„Surprinzătoare și emoționantă!
Publishers Weekly

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s