Recenzie : Toți suntem malefici de Amanda Foody & C.L. Herman

– Turnirul nu se reduce doar la cel care câștigă, Bri, spuse Innes serioasă. Fiecare campion a avut un motiv întemeiat să concureze, și merită să ne amintim de ei. Chiar dacă nu au reușit să scape cu viață.

Descrierea cărții :

Luna Sângerie răsare. Vălul Sângeriu cade. Începe turnirul!

În fiecare generație, la răsăritul Lunii Sângerii, șapte familii din izolatul oraș Ilvernath numesc câte un campion pentru a concura într-un turnir în care se luptă pe viață și pe moarte. Premiul? Control exclusiv asupra unui izvor secret de magie înaltă, cea mai puternică resursă din lume, despre care se credea că este de mult secată. Anul acesta însă, o carte scandaloasă scoate la iveală secretele turnirului și îi aduce pe cei șapte noi campioni în centrul atenției la nivel mondial. Volumul oferă, de asemenea, informații valoroase pe care participanții din anii anteriori nu le-au avut la dispoziție, respectiv o perspectivă asupra strategiilor, secretelor și punctelor slabe ale celorlalte familii. Și, cel mai important, le dă posibilitatea de a alege: să-și accepte soarta sau să-și rescrie moștenirea.

Oricum, aceasta este o poveste care trebuie scrisă cu sânge.

Debutul de succes al colaborării dintre Amanda Foody și C. L. Herman, Toți suntem malefici spune o poveste întunecată despre ambiție și magie…

Toți suntem malefici e combinație perfectă, Jocurile Foamei și magie, a fost lectura perfectă pentru mine, mai ales că mi-a plăcut foarte mult trilogia Jocurile Foamei.

Cele două autoare au făcut o treabă foarte bună, deja aștept urmărtorul volum.

Turnirul are loc la fiecare 20 de ani, persoana câștigătoare are șansa de a avea magie înaltă la degetul cel mic, un avantaj pentru ea și întreaga familie, e o tradiție de secole, una sângeroasă, dar ca să fii puternic trebuie să sacrifici orice îți stă în cale. Trebuie să devii un monstru, ei bine ,familia Lowe se pricepe foarte bine la asta, nu aș vrea să stau alături de ei, aceștia chiar sunt în stare de orice. Însă nicio familie nu e binevoitoare sau drăguță, fiecare vrea să câștige, adică într-un fel îi înțeleg, au foarte multe avantaje datorită campionului. M-a luat prin surprindere faptul că nu știam cu cine să țin, adică de obicei am un favorit sau o favorită, dar nu și aici, încercasem să țin cu cineva , dar nu puteam.

Totul s-a complicat din cauza unei cărții, care dezvăluie prea multe despre Turnir, îl face să fie în atenția tuturor, tot mapamondul știe, se implică și guvernul.

,, Și oamenii aveau magie în ei. Iar când cineva era depus în cavou, magia lui vitală se dispersa. Necolecatată, vântul o ridica și o ducea pe aripile lui în locuri uitate de lume.

Blestemele cu magie înaltă ale lui Marianne Lowe le aparțineau coșmarurilor. Chiar și în prezența iscoadelor guvernului, amenințarea cu urgia femeii era suficientă să-i determine pe creatorii de vrăji din oraș să-i aducă omagii.

Mi-a adus aminte de Jocurile foamei, dar cu magie, relicve, zone în care campionii pot să fie în siguranță, cât de cât. Mi-a plăcut ideea a acestei întreceri magice, fiecare este ambițios în felul lui, unii vor plăti cu viața. Fiecare familie vrea să câștige, unii pun așa de multă presiune pe campionul lor, încât aceștia devin monștri, ahtiați după putere, după recunoaștere, dar uneori planurile sunt dejucate. Ce istorie sângeroasă a avut și are Turnirul! Am avut parte și de răsturnări de situații, mai ales în legătura cu persoana care a scris cartea, apropo, fiecare campion are nevoie de magie, mai ales de blesteme, sunt persoane care se ocupă cu asta, e ca și cum ar fi un sponsor pentru acesta. Turnirul e pe cale să se schimbe…uneori regulile sunt făcute să fie încălcate.

Isobel își dădu ochii peste cap. Să îți dorești cu adevărat un blestem n-avea sens. Genul de idee pe care numai un nelegiuit ar născoci-o. Preparea farmecelor era o artă neutră.

Nu-și simțea decât bătăile inimii și nu vedea decât forma întunecată și ondulată a clepsidrei și firele de nisip, căzând unul câte unul, avertizându-l că făcuse ceva ce nu mai putea fi reparat.

Mulțumesc Libris pentru acest volum. Voi ați citit cartea? Cum vi s-a părut?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s