Citate : Suntem dezrădăcinate de Malala Yousafzai și Liz Welch

Nu încetează niciodată să mă șocheze felul în care oamenii iau pacea ca pe un lucru normal.

,, Cei dezrădăcinași nu sunt doar niște cifre amețitoare, ci sunt oameni care speră la un viitor mai bun .

,, Am scris această carte pentru că pare că foarte multă lume nu înțelege că refugiații sunt oameni obișnuiți. Tot ce îi deosebește este faptul că au fost prinși în mijlocul unui conflict ce i-a forțat să-și lase în urmă casa, pe cei dragi și singurul stil de viață pe care-l știau. În călătoria lor, au riscat foarte mult. De ce? Pentru că ea presupune de prea multe ori o alegere între viață și moarte.

,, A fost o zi tristă pentru familia noastră, dar mie mi-a lăsat o rană adâncă. Desființarea școlilor pentru fete însemna desființarea visurilor mele, limitarea posibilităților mele de viitor. Dacă nu puteam să îmi continui educația, ce fel de viitor aveam? ”

,, Când am primit vestea că ne puteam întoarce acasă, aproape că nu am simțit nimic. Uneori îți dorești ceva atât de mult, încât, atunci când se îndeplinește, te întrebi : chiar e adevărat? ”

,, Dorul de ea, de Yemen, de viața de dinainte de război e atât de mare, încât uneori cred că mă va înghiți.”

,, Mi-am îmbrățișat sora strâns. Simțeam cum tremură din tot corpul. Se lupta cu aceleași porniri ca și mine. Dacă am fi început amândouă să plângem, ne-am fi scufundat.”

,, Așa că, atunci când visez la ,, acasă”, visez la fructe de mango pe care le iau direct din copaci. Visez la liniște și la iarbă. Visez la pace. Și nimeni nu îmi poate lua asta. ”

,, – Eu și cu tine putem porni un efect de domino. Dacă noi mergem la școală, și alte fete ne vor urma. Mi-a strâns ușor mâinile și mi-a zâmbit. Dintr-odată, am întrezărit speranța. ”

Puteți comanda cartea de aici : LIBRIS.RO

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s