Recenzie : Destrămarea întunericului de Elizabeth Lim

Descrierea cărții : Călătoria Maiei Tamarin pentru a face rost de cele necesare pentru a croi rochiile din zâmbetul soarelui, lacrimile lunii și sângele stelelor are urmări nebănuite. Tânăra se întoarce într-un imperiu aflat în pragul războiului. Edan, băiatul-vrăjitor pe care îl iubește, a dispărut – poate pentru totdeauna –, și, de îndată ce pune piciorul în Palatul de Toamnă, Maia este silită să îmbrace rochia din zâmbet de soare și să ia, în secret, locul viitoarei mirese a împăratului pentru a păstra pacea. Când rivalii suveranului află despre înșelăciune, sunt hotărâți să îi facă pe vinovați să plătească. Totuși, războiul care pornește  în jurul Maiei este nimic în comparație cu lupta care se dă în sufletul tinerei. De când a fost atinsă de maleficul Bandur, Maia a început să se transforme în demon: ochii îi sclipesc roșii în cele mai nepotrivite momente, și nu-și mai poate stăpâni magia, corpul sau mintea. Pentru că nu mai are mult timp la dispoziție, tânăra este dispusă la orice sacrificiu pentru a-l găsi pe Edan, a-și proteja familia și a aduce pacea pe meleagurile natale.

Maia Tamarin este pe cale să se transforme într-un demon… Deși a reușit să termine rochiile, viața ei tocmai s-a complicat, lady Sarnai dispare, ea preia rolul ei pentru scurt timp, împăratul o ia puțin razna, na , și-a pierdut Vrăjitorul, a devenit disperat într-un fel sau altul. Bandur îi face zile fripte Maiei. Destrămarea întunericului este ultima carte, iar pentru anumite personaje am avut multe emoții, în anumite momente mi-a displăcut lady Sarnai. Dar pe parcurs am început să o înțeleg mai bine. Timpul trece și Maia începe să se piardă, începe să uite lucruri, îi este teamă, dar nu vrea să dispară din viețile celor dragi până nu rezolvă anumite probleme politice, mai ales că este vorba de țara ei, locul în care ea a copilărit, unde se află familia ei.

Mi-a plăcut că s-a făcut și o mică conexiune cu o altă carte scrisă de Elizabeth Lim, Six Crimson Cranes, pe care o vă recomand, prințesa Shiori este menționată în carte.

Chiar dacă ar fi o oglindă vrăjită, ți-ar arăta același lucru. Așa arăți acum. Am privit insistent spre tavan, căutând umbra demonului care tocmai vorbise. Dar era demonul meu, cel din interiorul meu.

Doamne ce enervant este Bandur, îi trebuie un hobby, o stai, hobby-ul lui este să nu o lase pe Maia în pace, el chiar se plictisește. Maia Tamarin are multe chestiuni de rezolvat în acest volum, bine că măcar este Edan lângă ea, sunt așa de drăguți împreună! Doamne, Edan este în stare de orice pentru Maia, și când îi zice xitara, mă topesc. O altă persoană care nu o lasă în pace pe Maia este shansen-ul, mai am puțin și fac top 5 persoane care nu o lasă pe Maia să trăiască în pace. Nici împăratul nu o lasă în pace. Maia devine puternică, nu se lasă învinsă de nimic, nu vrea să renunțe nici la umanitatea ei, nu vrea să devina un demon, o ființă malefică, ea duce mai multe lupte. Susținătorul nr. 1 al Maiei este Edan. Este ajutată pe parcurs și de alte personaje, precum Ammi, frații ei, doamne ce emoționant a fost când au apărut și frații ei, și momentul cu mama Maiei.

,,Noi suntem legați, tu și eu, în această viață și în viitoarea. Oriunde vei dori să mergi, eu te voi urma.”

,, Dar mă ajută să-mi amintesc foarte bine ce anume se pierde război după război. Arta se pierde. Arta și copiii noștri. Croitorul și-a coborât glasul și a continuat : Trăim vremuri periculoase, maestre Tamarin.

O să urmeze multe pierderi omenești, sfârșitul este aproape, iar pofta de sânge și răzbunare se simte în aer, shansen-ul este în stare de orice și dovedește ce persoană rea este, el este ajutat și de un demon, acesta l-a ajutat în mai multe bătălii, și el a suferit niște schimbări, schimbări pe care le-a observat din timp lady Sarnai. Mi-a plăcut finalul, a fost perfect, nu vă speriați, e happy end, dar până acolo mai e mult. Hai că am dezvăluit câte ceva, dar vă spun, merită citită duologia asta.

Mulțumesc Libris pentru acest volum, vi-l recomand! Recenzia primului volum – Urzeala Zorilor. Ați citit această carte? Cum vi s-a părut? Dar primul volum? Îmi va fi tare dor de Maia și Edan.

Noi toți știam că șansele noastre împotriva shansen-ului erau slabe, că dura luni, nu zile, să faci un soldat. Dar speranța e o armă valoroasă, iar noi îi ascuțim fiecare margine.

Voi sta alături de tine până când focul soarelui se va răci, iar lumina lunii va dispărea. Până când timpul va stinge stelele.

„Elementele din cultura chineză îmbogățesc intriga pe muche de cuțit, iar proza ​​frumos scrisă oferă  o încheiere fermecătoare unei duologii remarcabile.” Booklist

„Forța acestei povești constă în luptele care se dau în sufletul Maiei, precum și în modul în care autoarea țese în structura romanului diferite mituri și legende asiatice […] Cititorii cărora le-a plăcut prim parte vor descoperi că, în volumul al doilea, totul a fost amplificat, inclusiv revărsarea de violență și tragismul evenimentelor.” Kirkus Reviews

„Seria aceasta este pură magie. Vă rog, poate cineva să îmi trimită schițele celor trei rochii croite de Maia?” YOURWORDSMYINK.COM

“We were like the sun and the moon, sharing the same stars and the same sky.”
― Elizabeth Lim, Unravel the Dusk

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s