Recenzie : Mai târziu de Stephen King

Uneori, maturizarea înseamnă să-ți înfrunți demonii

Jamie Conklin este singurul copil al unei mame singure și nu-și dorește decât o copilărie normală. Dar el nu e un copil oarecare. S-a născut cu o abilitate nenaturală pe care mama îl convinge să o țină secretă. Dar prețul pentru capacitatea de a vedea ceea ce nu vede nimeni altcineva îl va costa mai mult decât își imaginează – când un detectiv îl atrage în căutarea unu criminal care amenință să facă rău și de dincolo de mormânt. O poveste despre inocența pierdută și dilemele care ne debusolează ideile despre bine și rău.

Dacă v-a plăcut Străinul, Doctor Sleep, Shining, Institutul , această carte este perfectă pentru voi, Mai târziu este un thriller în care un copil vede morți, asta i-a adus multe probleme, deși a ajutat persoane datorită acestui dar ciudat. La final ți se dă o explicație despre cum a căpătat Jamie acest dar periculos, dar eu cred că e vorba de Strălucire, nu ar fi prima dată când copii din cărțile lui Stephen King au abilități supranaturale.

Da, văd oameni care au murit. Din câte-mi aduc aminte, i-am văzut mereu. Dar nu e ca în filmul ăla cu Bruce Willis. Câteodată, e interesant și palpitant, alteori, înfricoșător ( cum a fost cu tipul din Central Park) sau poate să fie doar o chestie enervantă.

Totul merge bine, deși el și mama lui au avut niște probleme financiare, totul se complică de când cu moartea unui autor important pentru mama lui Jamie, ea fiind agent literar, datorită darului lui Jamie, aceasta face rost de toată povestea autorului, asta a fost salvarea lor. Prietena mamei lui ascunde ceva, asta le-a despărțit, eu m-am bucurat că a scăpat de ea, dar Liv se întoarce, îl ia pe Jamie cu ea, aceasta îi cere ajutorul, iar ca un copil ascultător și care vrea să salveze vieți, el acceptă, ei și după această întâmplare viața lui Jamie se complică. Un criminal îl bântuie, deși un spirit ar fi trebuit să dispară după câteva zile, dar acesta nu îl lasă în pace, e un demon, apare și o informație care a apărut și IT. Reapare în viața lui, Liv, polițista care i-a cerut ajutorul lui Jamie în legătură cu criminalul denumit Bateristul, ea a fost prietena mamei lui, dar vai ce mai se complică lucrurile pentru Jamie. Ca de obicei, Stephen King vrea să ne sperie, să ne temem pentru viețile celor din carte, realitatea e crudă, iar SK se ne arată asta, fiecare persoană este pedepsită pentru răutățile făcute, el face dreptate pentru toți. Mi-a fost milă de Jamie în ultimele capitole. Liv a luat-o razna de tot, e nebună…îl șantajează pe Jamie, efectiv femeia crede că are o șansă de a face bani datorită lui Jamie, are nevoie urgentă de bani, deși a fost polițistă care a fost prinsă cu droguri la ea, ea tot vrea droguri, iar în acel moment cineva este chemat.

Mi-a plăcut cartea, deși nu se compară cu Străinul sau Institutul, dar e un thriller bun, deci vi-l recomand dacă sunteți fan Stephen King sau dacă vreți să citiți un thriller scurt. Ați reușit să citiți cartea? Cum vi s-a părut? Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Nemira.

Gândurile lui nu erau înecate în sângele scurs dintr-un vas care i se spărsese în creier, dar tot înecate erau.

Un gând despre „Recenzie : Mai târziu de Stephen King

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s