Recenzie : Evermore de Sara Holland

Ce faci când trebuie să te confrunți cu cea mai veche prietenă și, totodată, cea mai mare inamică a ta? Jules Ember a crescut cu legende despre Alchimistul cel Rău, Vrăjitoarea cea Bună și străvechea lor magie. Dar adevărul e departe de legendă: ea însăși e Alchimistul, iar Caro – cea care i-a asasinat pe Regină și pe Roan, prima iubire a lui Jules – este Vrăjitoarea. Tot regatul, însă, crede că Jules a comis crimele, așa că toți sunt pe urmele ei. Caro caută și ea răzbunare, pentru că Jules i-a frânt inima cu mult timp în urmă. Va reuși Jules să pună cap la cap mai multe vieți trecute, ca să-i salveze pe cei dragi?

M-am întors în lumea creată de Sara Holland, Sempera, Jules a fugit după ce Roan a fost ucis de Caro, dar Caro a reușit să îi păcălească pe toți timp de sute de ani, ea e vinovată de moartea multor oameni, dar a vrut să se răzbune pe Jules sau mai bine zis Alchimistul. Da, o să urmeze spoilere pentru cei care nu au citit prima carte. După ultimele evenimente din prima carte, Jules este obligată să fugă, Caro vrea să se răzbune pe ea, nu are milă, s-a tot săturat de existența Alchimistului. În acest volum am înțeles mai bine relația dintre Jules și Caro, mai bine zis cea ce li s-a întâmplat în trecutul lor, de ce i-a frânt inima lui Caro, de ce a fost nevoie să facă asta, apar și informații despre Alchimist, după atâtea vieți trăite, Jules nu își amintește despre ce s-a mai întâmplat cu ea, în toate viețile, dar e sigură că trebuie să o oprească pe Caro.

Oamenii din Sempera sunt lipsiți de creativitate în ceea ce privește timpul lor prețios, fier-sângele lor. Când nu îl beau precum bestiile, îl risipesc pe flori ca să înflorească sau îl aruncă în foc ca să se încălzească în timpul iernii. Fier-sângele potrivit ar putea da foc întregii lumi.

Caro nu se oprește, face tot ce e posibil ca Jules să aibă parte de tristețe și durere, mai ales acum că sora lui Jules este îndurerată, Ina Gold crede toate minciunile spuse de Caro. Și-a schimbat atitudinea față de Jules, o vrea moartă, dar nu va dura prea mult. Jules este ajutată de Liam și niște prieteni de al lui, dar este necesar un plan, cât mai repede.

Văd frica în umerii ei încordați, dar vocea îi e atât de la obiect. E aproape liniștitor, ca și cum trebuie doar să mă gândesc la aceste lucruri ca să supraviețuiesc.

Cuvintele plutesc în aerul rece al nopții. Mă hrănesc cu o mică speranță: dacă rostesc cuvintele, pot deveni adevărate.

Liam Gerling are sentimente pentru Jules, ahhh, doamne ce mi-au plăcut momentele dintre cei doi, da, avem parte și de momente romantice, mai merită și fericire cei doi. Caro este în stare de orice, adică a omorât prima iubire a lui Jules, asta în fața ei, de aceea uneori se teme că Liam ar putea păți ceva, dar acest bărbat s-a decis să facă orice pentru a o ajuta pe Jules, o iubește. De aceea, Liam o ajută pe Jules să se regăsească, viețile trecute trebuie să îi ofere un indiciu pentru a o opri pe Caro, e ultima ei șansă.

Dar mai mult decât orice, că îmi e frică de secretele ce stau ascunse înăuntrul meu.

Mintea mea trează se ciocnește de amintire, o explozie între gând și sentiment care arde până ce una din ele e lăsată cu siguranță în cenușă.

Fire palide de lumină aurie solidă par să plutească deasupra fiecărei pietre – o adiere a inimii Vrăjitoarei, care se luptă pentru libertate. O umbră se mișcă în îndepărtare.

Ina Gold o să aibă parte de niște suprize mai târziu, la un moment dat se dă drept Vânătorul, vrea să pună mâna pe Jules, să plătească pentru crimele comise de aceasta, dar uneori planurile sunt date peste cap. Adevărul iese la iveală, deși pare greu de crezut la început, legendele devin realitate. Pare grăbită acțiunea în unele capitole, doamne, las-o pe Jules să respire, mă mir că nu a clacat. Se pune mare accent pe faza cu opritul lui Caro, cu trecutul lor, mi-au plăcut acele capitole, mi-aș fi dorit mai mult, mi-aș fi dorit să aflu mai multe despre viețile trecute ale lui Jules, despre cum afla Caro despre Alchimist când acesta apărea din nou.

Puteți comanda cartea de pe site-ul editurii Nemira. Ați citit această carte? Cum vi s-a părut?

2 gânduri despre „Recenzie : Evermore de Sara Holland

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s