Citate : Japonisme – Arta de a fi mulțumit de Erin Niimi Longhurst

82231226_588120725087212_1889737678404976640_o

Ikigai este acel ceva din viața noastră care ne oferă acea bogăție delicioasă- este ceea ce dă sens vieții sau, cum ar spune francezii, un raison d’etre.  În fiecare arde un foc interior; la unii mai strălucitor, la alții abia pâlpâie, dar el poate redeveni viguros, intens și puternic, dacă înțelegem că fiecare are nevoie de altceva.

Proverb japonez – Curentul care se scufundă va ieși din nou la suprafață. 

De fiecare dată când sunt întrebată care e cea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Japonia, mă aflu în încurcătură – pentru că fiecare anotimp are calitățile sale unice. Florile de cireș pot fi văzute primăvara, dar vara vine cu sirop în fulgi de gheață, Festivalul Bon și artificii. Toamna, frunzele copacilor capătă nuanțe absolut spectaculoase, iar iarna, în Japonia, poți savura un sake cald, te poți bucura de zăpadă și , dacă ești norocos, de priveliștea cocorilor japonezi.

81865672_588115488421069_6806557217425195008_o

Există frumusețe și bucurie în imperfecțiune, iar acceptarea și celebrarea acesteia este ceea ce face din kintsugi o adevărată forță.

Proverb japonez – Acasă e acolo unde te simți ca acasă. 

Enso – unul dintre cele mai întâlnite motive caligrafice este enso, sau cercul Zen care exprimă în același timp totul ( de exemplu, imensitatea Universului) și nimicul ( vidul ). De obicei, este format dintr-o singură tușă fluidă, care nu poate modificată. 

Wabi-sabi – frumusețea schimbării, acceptarea caracterului efemer și a imperfecțiunii. 

Ca formă de artă, ikebana este o preocupare tăcută, care îi dă voie artistului să mediteze asupra spațiului, a echilibrului și a relației personale cu natura. Este o artă meditativă, de aceea sprijină limpezirea minții și atingerea liniștii sufletești. Drept urmare, produsul final va dezvălui o mulțime de detalii despre creatorul aranjamentului, întrucât acesta își va fi lăsat amprenta asupra lui.

Puteți comanda cartea de pe site-ul editurii Litera. 

Un gând despre „Citate : Japonisme – Arta de a fi mulțumit de Erin Niimi Longhurst

  1. Ce ma bucur ca am descoperit o carte noua!
    Si titlul imi place mult, caci e, intr-adevar, o arta sa fii multumit si recunoscator si sa nu-ti doresti mereu si mereu mai mult, neajungandu-ti niciodata ce ai, comparand ce ai cu ce (crezi ca) au altii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s