Recenzie : Toate păsările din cer de Charlie Jane Anders

70355135_499696750596277_8087536826979450880_n

Descrierea cărții :

 O vrăjitoare, un inventator şi sfârşitul lumii. Un război între magie şi ştiinţă care ar putea să distrugă planeta. Deși se iubesc, Patricia şi Laurence luptă unul împotriva celuilalt pentru că trebuie, pentru că li se cere şi pentru că dragostea lor ridică ziduri, în loc să construiască punţi. Au viziuni şi metode diferite, dar acelaşi ideal: binele comun. Însă ce e de făcut când soluţiile sunt la fel de periculoase ca problema pe care încearcă s-o rezolve?

O mică recenzie ca să nu dau spoilere. Un roman SF îmbinat cu elemente fantasy, mereu a fost un mic război între sf și fantasy, iar în această carte chiar ne arată diferențele celor două genuri.

Tehnologie versus magie.

Noi, oamenii, nu mai avem dușmani naturali, așa că natura trebuie să găsească alte mijloace prin care să se ocupe de noi. 

Cei doi sunt diferiți, o să își dea seama ei pe parcurs, fiecare merge pe drumul lui, deși la început nu își dau seama care este rolul lor, ce trebuie să facă, amândoi sunt niște ciudați, stau împreuna ceva timp, devin prieteni, numai că soarta are alte planuri. Laurence este un geniu, iar Patricia o vrăjitoare.  Doar după ce Patricia acceptă ajutorul vrăjitorilor, ea înțelege lumea magiei, a fanteziei.  Laurence e printre cei mai buni, dar este ceva în aer. Cei doi sunt dușmani după vorbele cuiva, dar ceva ceva se întâmplă. Celor doi li se întâmplă ceva.

b96c75a20d3c1927558f123a7483f06b

Sfârșitul este menit să vină…sau…totul depinde de ei. Nu este ușor pentru nimeni, mai ales când sunt implicate și sentimente.

Chiar am fost suprins plăcută de această carte, iar descrierea nu m-a dezamăgit, mai mult m-a intrigat.  Apropo ați citit această carte? Cum vi s-a părut? Mie chiar mi-a plăcut ideea cărții, mi-a adus aminte de Circul Nopții, într-un fel.  Mulțumesc Târgul Cărții pentru acest volum. Vi-l recomand.

Ați citit și Circul Nopții? Cum vi s-a părut?

b96c75a20d3c1927558f123a7483f06b

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s