Recenzie : Femeia de la cabina 10 de Ruth Ware

 

71684162_2502501793315028_7460743185430478848_n

Descrierea cărții : 

Jurnalista Lo Blacklock tocmai a primit misiunea vieții ei: o călătorie de presă la bordul exclusivistului vas de croazieră Aurora Borealis, care pornește în voiajul său inaugural în Marea Nordului.
La început, călătoria e cât se poate de plăcută: cabinele sunt luxoase, cinele sunt încântătoare, iar oaspeții — eleganți și șarmanți. Dar, pe măsură ce Aurora Borealis înaintează pe mare, atmosfera devine terifiantă, iar Lo e martoră la ceea ce pare un coșmar înfiorător: o femeie e aruncată peste bord.
Și totuși, pare să nu lipsească niciun oaspete, așa că vasul își continuă voiajul nestingherit, în ciuda încercărilor disperate ale lui Lo de a-i convinge pe cei din jur că s-a întâmplat ceva extrem de grav.

Lo trebuia să aibă parte de o călătorie relaxantă, mai ales când a fost aleasă de șefa ei, o misiune care i-ar putea schimba viața la revista la care lucrează. Înainte de această călătorie are parte de un jaf care o șochează și o afectează și în călătorie. Deși părea să fie totul bine, ei se pare că lucrurile o iau razna când Lo vede o femeia de la cabina 10 dispărând…dar nimeni nu o crede, orice dovadă a dispărut.

În vis, fata plutea departe, sub valurile puternice și țipetele pescărușilor, în adâncurile reci și întunecate ale Mării Nordului. Ochii ei râzători erau albi și umflați de apa sărată, pielea ei alburie era încrețită, iar hainele, sfâșiate de pietrele ascuțite și transformate în zdrențe. 

Ea încercă să le explice dar nimeni nu o crede, mai ales că cabina 10 trebuia să fie goală. Deja începea să mă enerveze situația lui Lo. Fiindcă ia și pastile, mai bea, toată lumea crede că inventează sau că are probleme grave, dar na, deși are parte de ajutor, tot nu o crede lumea. Iar pe vas nu există internet, ceea ce complică situația.  Un mic spoiler, datorită lipsei internetului este dată dispărută.

Ahhh deja așteptam să se rezolve situația cu femeia de la cabina 10, și ce mai răsturnări de situații, nimic nu e ceea ce pare. De aceea fiți atenți la orice pas.  De aceea recenzia asta va fi scurtă : nu mai vreau să dau spoilere. Chiar îmi era dor de o carte polițistă. Voi ați citit această carte? Cum vi s-a părut? Ați citit și Într-o pădure întunecată?

Pe oglinda aburită, cu litere de vreo cincisprezece centimetri înălțime, scria : ,, NU MAI CĂUTA”

Mulțumesc Libris pentru acest volum. Recomand celor care au 16 + această carte, în plus vă recomand și cartea Într-o pădure întunecată.

3 gânduri despre „Recenzie : Femeia de la cabina 10 de Ruth Ware

  1. A republicat asta pe fata noptii și a comentat:
    În vis, fata plutea departe, sub valurile puternice și țipetele pescărușilor, în adâncurile reci și întunecate ale Mării Nordului. Ochii ei râzători erau albi și umflați de apa sărată, pielea ei alburie era încrețită, iar hainele, sfâșiate de pietrele ascuțite și transformate în zdrențe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s