Recenzie : Biblioteca Invizibilă

 

67559378_476102672955685_1423971092451557376_n

Descrierea cărții:  Irene este un agent special al Bibliotecii, organizația secretă care strânge cele mai importante cărți din toate universurile paralele. Alături de Kai, enigmaticul ei ucenic, este trimisă într-o Londra infestată de haos, unde legile naturale sunt modificate de supranatural și magie. Misiunea lor? Să recupereze o variantă unică a poveștilor Fraților Grimm.
Ajunși acolo, Irene și Kai sunt prinși într-un labirint de pericole, indicii contradictorii, societăți secrete, dragoni, vampiri, reptile din metal și roboți controlați prin magie. Nu doar viețile lor și reputația Bibliotecii sunt în pericol, ci realitatea însăși.

Irene este o bibliotecară specială, călătorește printre lumi pentru a recupera cărți importante pentru Bibliotecă. Este un agent al Bibliotecii, fiecare Bibliotecar are misiunea de a recupera prin orice mod cartea necesară.  Această carte este o combinație de fantasy cu SF, unde tehnologia și ființele supranaturale co-există. Legătura cu Biblioteca Invizibilă pentru Irene e una foarte specială.

Haosul făcea ca lumile să se comporte irațional. Lucruri aflate în afara firii infestau acele lumi, ca rezultat direct. 

Această carte mi-a adus aminte de serialul Doctor Who. Apropo v-ați uitat la serial? Cum vi se pare? Ce n-aș da să fiu Bibliotecară, chiar dacă este o muncă periculoasă, dar când mă gândesc la călătorit între dimensiuni, să văd atâtea minunății,  îmi vine să depun CV-ul la Biblioteca Invizibilă! Unde trebuie să îl depun? Dar au și reguli stricte în privința familiei și a altor chestiuni legate de ea.

  • – Vrem cărți. Iubim cărțile. Trăim cu cărțile. Cineva care s-a alăturat Bibliotecii doar ca să încerce să se folosească de ea pentru beneficiul propriei lumi… presupun că poate fi etic, însă nu acesta este scopul Bibliotecii. 

Irene abia întoarsă dintr-o misiune află că are o nouă misiune, acum alături de un ucenic, Kai, care ascunde ceva față de Bibliotecă.  Am fost surprinsă de secretul lui, acesta îți va folosi talentul mai târziu și le va salva și viețile la un moment dat. Sunt trimiși în altă dimensiune pentru a recupera un volum scris de Grimm. Acest volum este într-un fel legat de un personaj ce va apărea mai târziu în carte și le va da mari bătăi de cap celor doi, e un om periculos, foarte periculos. E aproape ca o legendă, dar una vie.

Crea lucruri care funcționau pe baza unor principii iraționale. Nu era bun pentru nicio lume în care pătrundea și nu era bun nici pentru oamenii din acea lume. Chiar dacă, e drept, dădea naștere unor opere literare de calitate. 

Nu sunt singuri în această misiune, au parte și de ajutor, chiar dacă o anumită persoană care îi ajută mă enervează la culme, bine că mai sunt și oameni de treabă în jurul lor. A devenit o misiune foarte periculoasă, au fost în pericol de moarte, iar Alberich e creierul acelor tentative, ce bine e să ai niște ași în mânecă. Oricum au parte de multă acțiune. Și ce conspirație asupra cărții! Și Madam Coppelia are niște planuri pentru cei doi.  Mă opresc aici, că după încep spoilerele și vreau să nu mai dau din casă.

Mie mi-a plăcut enorm cartea, o recomand tuturor. Pentru mine a fost perfectă, cărți, bibliotecari, conspirații, ființe supranaturale, tehnologie, steampunk,  lumi paralele, un strop de Doctor Who. Deja aștept volumul doi. Ați citit această carte? Cum vi s-a părut?

Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Nemira. 

2 gânduri despre „Recenzie : Biblioteca Invizibilă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s