Recenzie : Vânătorii de cărți de Jennifer Chambliss Bertman

 

54436332_2369276136637595_6624848601514246144_n

Descrierea cărții :

Emily are 12 ani şi s-a mutat de cîteva zile în San Francisco. Nu-i place nimic aici, cu o singură excepţie: e oraşul idolului ei, Garrison Griswold, un editor care a inventat cel mai apreciat joc online pentru şoarecii de bibliotecă. În Vînătorii de cărţi, căci acesta e numele jocului, cărţile sînt răspîndite prin toată ţara şi pot fi găsite cu ajutorul unor indicii care se adună într-un puzzle. Dar Emily află că Griswold a fost atacat şi e în comă, iar nimeni nu ştie nimic despre superjocul pe care urma să-l lanseze. Împreună cu noul ei prieten, James, Emily descoperă o carte foarte ciudată, plină de greşeli intenţionate. Toată lumea crede despre ea că face parte din jocul lui Griswold şi că va conduce la un premiu foarte valoros. Dar cei doi copii nu sînt singurii care încearcă să ajungă la premiu; în competiţie intră şi nişte tipi răi şi cruzi şi astfel începe o cursă contracronometru, în care miza jocului nu este doar să dezlegi misterul înaintea atacatorilor, ci mai ales să rămîi în viaţă pînă la sfîrşit.

O mică recenzie. Un joc foarte inventiv și distractiv.  Garrison Griswold a inventat un joc adorat de multă lume, cauți cărți și ești răsplătit.  Să înceapă jocul, ca să afli unde e cartea trebuie să fii un detectiv bun, fiecare nivel poartă un nume de detectiv. Emily este pasionată de acest joc.

  • Eu conduc o editură, domnilor. Avem de-a face cu sute de cărți. Mii. Trebuie să fiți mai clari. 

– Asta e o carte nou-nouță! țipă el. 

  • Dar e o carte! răspunse Clyde.
  • E editor! Normal că are cărți la el. Nouă ni s-a spus să căutăm o carte veche. O carte foarte veche.

Garrison pregătește ceva, dar datorită unui atac nu mai poate face nimic. Cartea pregătită de el se pierde în timpul atacului.  Cineva își dorește aceea carte veche.  Și cine o găsește? Emily.   Ea s-a tot săturat să se mute, părinții ei au avut o idee nebunească.  Ea și-ar dori să rămână într-un loc.  San Francisco e locul potrivit, o așteaptă o mare aventură pe Emily și noul ei prieten, James. Și ce mai aventură! Cărți, indicii, jocuri, o carte perfectă pentru micii detectivi.  Mi-a plăcut ideea lui Garrison, acel joc inventat de el e chiar super, aș vrea să îl joc și eu.

Această carte este plină de referințe literare. O lectură relaxantă, mi-a plăcut enorm, o recomand tuturor, e perfectă după un SF sau o carte polițistă. Ați citit această carte? Cum vi s-a părut?

– Atunci trebuie să-l încerci. Vânătorii de cărți este despre oameni cărora le plac cărțile, ghicitorile și jocurile. Plus să aibă aventuri și să exploreze locuri noi. 

Mulțumesc Târgului Cărții pentru acest volum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s