Recenzie : Unul dintre noi minte de Karen M. McManus

 

48369248_2310749612490248_8009099003188740096_n

Descrierea cărții :   Într-o după amiază de luni, cinci elevi de la Liceul Bayview intră în camera de detenție. Bronwyn – tocilara, va merge la Yale și niciodată nu încalcă vreo regulă.

Addy – prințesa, este frumoasa populară a liceului. Nate – delicventul, este deja eliberat condiționat după ce a fost prins vânzând droguri.  Cooper – atletul, este starul echipei de baseball.  

Și Simon – proscrisul, este creatorul unei faimoase aplicații de mobil care lansează bârfele fierbinți ale liceului.  Atâta doar că Simon nu mai iese de la detenție. La finalul orei în care cei cinci trebuie să-și ispășească pedeapsa, Simon moare. Potrivit anchetei, decesul nu este un accident. Luni moare, iar marți apar dezvăluiri senzaționale programate de el despre cei patru colegi care i-au fost alături în clipa morții, ceea ce îi transformă rapid în suspecți.  Dacă nu cumva criminalul este altcineva și se află în libertate…

Sună clișeic nu-i așa? O sală de detenție ca oricare alta. Cinci persoane, nimic neobișnuit până când una dintre acele persoane moare.  Prima dată pare a fi sinucidere,  dar lucrurile se complică.  Nimic nu e ceea ce pare.

Nate le privește și el pentru o clipă, apoi își lasă scaunul pe spate și îi spune polițistului:        – Oricine are secrete. Nu-i așa? 

– Simon niciodată nu demonstra ceva anume. Pur și simplu… cu toții îl credeau pentru că nu se înșela niciodată. Lucrurile se dovedeau într-un final că au fost așa cum a spus el. 

M-am întrebat la început dacă cei patru au idee ce li se va întâmpla în continuare. Site-ul creat de Simon e ca o răzbunare, toată lumea era vizată, orice secret era aflat iar Simon cumva afla toate secretele lor, chiar și când nimeni nu era în jur.  Cineva s-a răzbunat, iar cei care par a fi vinovați sunt cei patru, nimeni nu e perfect iar Simon este cel care le-a ,, distrus ” viețile sau nu, într-un fel le-a făcut un bine unora, chiar dacă au fost momente tensionate între personaje, și ce mai momente.  Chiar dacă au spus că nu au avut nicio legătură cu moartea lui Simon , polițiști nu știu ce să mai facă în legătură cu situația asta, dar după un anumit anunț totul e clar…cineva ia făcut felul lui Simon, dar cine anume? Cineva tot lasă mesaje…explică multe.

4ecdb508475d533ffe63c5773c5c9abb

Mai multe nu vreau să vă dezvălui, în această carte regăsiți tot ce vreți : suspans, crimă, mister, dragoste etc.  Mie mi-a plăcut enorm, vă o recomand celor care le place acest de gen de carte.  Poate Netflix va face o miniserie, ar fi super, mi-a adus aminte de Elite sau GG, Micuțele Mincinoase.  Autoarea mai are o carte ce e în curs de traducere.

Mulțumesc mult Libris pentru acest volum.  Voi ați citit această carte? Cum vi s-a părut?

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s