Recenzie : Dorothy trebuie să moară!

 

39883664_2241481062750437_6257291510845276160_n
Dorothy trebuie să moară

 

Dorothy trebuie să moară! asta e deviza celor care o vor înlăturată pe Dorothy, aceasta controlează tot, fură magie, distruge vieți alături de grupul ei. Dorothy din Kansas nu mai e fata drăguță pe care o știam. Cei Răi devin Buni. Cei Buni devin Răi.  Ce schimbare majoră pentru unii, nu-i așa?

E o parte din ordinea lucrurilor… Mereu au existat Binele și Răul, împotrivindu-se unul altuia. Magia nu poate exista fără Bunătate, iar Bunătatea nu poate exista fără Răutate. Iar Ținutul Oz nu poate exista fără magie. 

Tărâmul Oz nu mai este cum era odată și asta datorită lui Dorothy.  Seacă tărâmul de magie, e ca un drog pentru ea.  Istoria se repetă și încă o fată din Kansas apare în acest tărâm. Amy Gumm, o fată care a trecut prin multe, apare în acest tărâm la fel ca Dorothy, datorită unei tornade. Este salvată la timp de o persoană care o va ajuta în palat.  Sunt două persoane care o vor ajuta, ultima persoană va suferi. Va avea parte de un antrenament, acest antrenament o va ajuta pe parcursul aventurii sale.  Dorothy este chiar rea, ce să mai zic de grupul ei…

Se purtau de parcă ar fi fost spălate pe creier. Sau poate că erau doar speriate de moarte. 

Amy Gumm devine Astrid, misiunea ei este să scape de Dorothy, dar lucrurile nu merg conform planului, nici măcar nu are nicio informație trebuie cum trebuie să o facă.  Cei Răi nici măcar nu au contactat-o.  Pete nu e ceea ce pare, am fost suprinsă să aflu cine era defapt.  Amy Gumm după antrenamentul instituit de Cei Răi e mai puternică, găsește o cale să își folosească puterea nou dobândită.  Ea descoperă ororile curții lui Dorothy, cât de crudă e, ce schimbare majoră a avut, de la o fată drăguță la un rea.  Nici măcar nu ar trebui să fie conducătoarea Tărâmului, nu ea ci Ozma, care pare să fie un zombie. Nimic e nu e ceea ce pare. Uneori e derutant pentru Amy. 

Mă simțeam lipsită de puteri, izolată, incapabilă să controlez ceva și nu știam sigur încotro mă îndreptam. În ciuda tuturor acestora, am pornit mai departe cu o încredere oarbă.

410439aea4a9eee81d7799fb0c2b8298

Ocazia de o elimina pe Dorothy se apropie, sacrificiile nu lipsesc, mi-a părut rău de Jellia, ca Amy, nici eu nu mi-am dat seama cât de importantă era, cine era ea.  La final se dezlănțuie haosul.  Amy trebuie să o ucidă pe Dorothy, va fi un proces greu, dar trebuie. Mi-a plăcut cum a scris autoarea, mi-a plăcut enorm reinterpretarea vechiului Oz, chiar dacă a făcut-o malefică pe Dorothy, chiar dacă a schimbat lumea feerică cu care eram noi obișnuiți. Lucrurile se schimbă la fel și Ținutul Oz cu ființele ei. 

Ați citit cartea? Cum vi s-a părut?  Deja aștept continuarea. 😀 Mulțumesc mult Libris pentru acest volum. 

5 gânduri despre „Recenzie : Dorothy trebuie să moară!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s