Campionul de Marie Lu

1c4f956c-caf2-4c48-8ee6-4b0159125626.jpg

Campionul este ultima carte din trilogia Legenda de Marie Lu. Acest roman este plin de acţiune şi suspans.

A început ca orice carte SF şi distopică. Câteva lucruri politice aruncate pe ici şi colo, asta undeva într-un viitor al Statelor Unite ale Americii, în care America a fost sfâşiată de către război, un guvern insuportabil la putere, şi de asemena puţină iubire.

Felul în care Marie Lu scrie, este fără cusur. Te acaparează total, şi de asemenea, ador cum aceasta şi-a făcut personajele să evolueze, faţă de primele cărţi. Acest fel de dezvoltare este reală, importantă şi e un motiv pentru care îi ador cărţile – privind personajele înflorind, devenind mai înţelepte, având de-a face cu diverse probleme în perioada asta grea de maturizare.

„Vreau să încerc să-mi limppezesc gândurile. Afară, cerul e galben şi tulbure din cauza luminii soarelui de după-amiază. Mă străduiesc să-mi imaginez cerul acoperit de dirijabilele Coloniilor, incendiat de focul luptelor aeriene şi al exploziilor.”

Emoţia, angoasa, furia, fericirea, iubirea; acestea sunt emoţiile care îşi au locul în sufletul meu cât timp citesc romanul acesta.

„— Mi se pare că nu mai ţin la tine, c-o să-mi fie mai uşor odată ce-o să fii din nou departe de mine, dar apoi, din senin, mă găsesc iarăşi aici, iar tu eşti…
Day se opreşte si mă priveşte. Chinul de pe faţa lui e ca un cuţit care mi se înfige în inimă.
— De ce îmi fac singur asta? Te văd şi te simt…
Ochii i s-au umplut de lacrimi. E o imagine pe care nu pot s-o îndur. Day se trage doi paşi mai departe de mine şi îmi întoarce spatele, ca un animal închis în cuşcă.

Dacă June este una dintre cele mai înspăimântătoare, inteligente şi curajoase protagoniste, Day este absolut unul dintre cei mai determinaţi, iubitori şi sinceri protagonişti. Marie Lu i-a conturat în aşa fel încât te poţi îndrăgosti de personaje pe loc.

Ultimele trei capitole ale romanului, m-au ţinut într-un suspans continuu. Nu am putut să nu citesc, chit că ochii mi se închideau de somn. Voiam să văd finalul, voiam să văd cum se termină seria. Nu mulţi scriitori au talentul acesta de a te face să plângi, dar Marie Lu a reuşit.

Deznodământul cărţii nu este unul cu final fericit. Este unul cu un nou început. O nouă eră.

c74afba50ab9b7c76260d55e32b635d3

Mulţumesc Libris pentru această carte minunată! Dacă aţi citit această carte, ce părere aţi avut? Cum vi s-a părut?

Un gând despre „Campionul de Marie Lu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s