Recenzie Marea Trolilor de Nancy Farmer

Am terminat acest roman acum ceva vreme, o lună- două, dar acum mi-am amintit de el. Ce ticăloasă sunt!!!Să începem cu începutul, o să fac o oarecare paralelă. Eu în bibliotecă am două volum de Nancy Farmer : ”Casa scorpionului” și ”Marea trolilor”. Am început, inițial,  primul dintre acestea, dar nu mi-a prea plăcut. Nu m-aș fi apucat poate nici de ”Marea trolilor” dacă nu aș fi avut un presentiment că va fi wow!Și a fost…
Marea Trolilor e mai mult decât o poveste fantasy-istoric extrem de pe gustul meu, e o poveste despre sacrificiu, putere, credință, familie etc. Un volum de excepție, pe care îl recomand cu foarte multă încredere.
Pot să-i mulțumesc Loredanei Adrianei M. pentru că m-a determinat să am încredere în acest volum. Și a avut mare dreptate, romanul este o poveste plină de vicisitudine, suspans, o poveste completă din toate punctele de vedere.
Jack, personajul principal este un băiat bun, puternic, prostănac uneori, dar care are o scară de valori bine ancorată. Cunoaște și înfruntă pericole atât de dulci, de savuroase, dragoni, urși, suferă , plânge, suportă ceva atât de intangibil încât mi-e și greu să descriu.
Această carte s-a urcat prin frumusețea, inteligență, creativitatea, scriitura, atmosferă și personaje în topul meu.
Ca să fiu afurisită, a avut și puncte slabe, dezgustătoare, libidinoase, DAR privind per ansamblu este un roman minunat, care transpune obiceiuri, credințe ale triburilor germanice, lupte, magie nordică, mitologie, stupidități de concepții etc.
Personajele sunt unul dintre punctele tari, Olaf Sprâncenatul debordează atât contrarietate, atâta bizar, un uriaș cu multe defecte, slăbiciuni, nebunie, dar și curaj cât ursul.
Sora lui Jack este prototipul negării realității, cum visele ne apară de cruda realitate și dacă refuzi să vezi realitatea ieși la liman.
Regina cea nebună este antagonistul, răul metamorfozat…

Vă recomand acest volum pentru ciudățeniile lui frumoase și urâte.Citiți-l și n-o să regretați!!!!

 

Reclame

2 gânduri despre „Recenzie Marea Trolilor de Nancy Farmer

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s