Recenzie : Elias și Spioana cărturarilor de Sabaa Tahir

26229465_2084958491736029_6572843095245224070_n

Descrierea : 

Elias este cel mai bun soldat al Academiei militare a Imperiului – şi, în secret, cel care îşi doreşte cel mai puţin să se afle acolo. Aflat pe punctul de a dezerta, se vede obligat să participe la o competiţie nemiloasă al cărei câştigător va fi desemnat împărat.     

Laia face parte din clanul Cărturarilor, înrobit de mulţi ani de către Războinici. Când fratele ei este arestat sub acuzaţia de trădare, Laia ia legătura cu mişcarea de rezistenţă împotriva asupritorilor, în speranţa că îi vor elibera fratele. În schimbul ajutorului, rebelii îi cer să se strecoare în Academie şi să spioneze pentru ei.

Când Elias şi Laia se întâlnesc, îşi vor da seama că legătura dintre ei este mult mai puternică decât ar fi crezut vreodată şi că soarta Imperiului se află în mâinile lor. Destinele li se încrucişează într-o poveste care se citeşte cu sufletul la gură, despre curaj, iubire, loialitate şi libertate, într-o lume în care totul le este potrivnic.

Viața Laiei nu este ușoară, de fapt niciun Cărturar nu are o viață liniștită, Războinicii le fac viața foarte grea,  Măștile sunt cele periculoase ființe pentru oameni din Imperiu, nu e bine să atragi atenția, altfel vei fi torturat ori mort.  Au trecut sute anii de când Cărturarii au o viață grea, Războinicii au reușit asta, un imperiu a răsărit prin răutate și frică. Setea de putere învinge și un suflet naiv. 

10d1d1ff9aee1d0786836262613dbfcd

Elias este o Mască, mai are puțin și pleacă de acolo, dar el simte că nu este făcut pentru asta, vrea să dezerteze, dar este împiedicat de un spion prins și de o competiție acerbă.  Profeții au decis 4 aspiranți, Împăratul neavând moștenitor…totul se va decide după acele întreceri. Câștigătorul va fi desemnat Împărat, o funcție foarte importantă.  Ceilalți aleși sunt Helene, Markus și Zak. Fiecare Încercare îi va testa până la anumite limite, din păcate Elias nu se simte pregătit pentru asta, mai ales că va ceda la o anumită Încercare. Helene are propriul ei plan, va fi în mare pericol dacă unul dintre gemeni Farrar înving, adică Markus și Zak.  Elias va pricepe asta prea târziu, iar unica lui șansă este scăparea. 

Alegerea vă aparține. Cuvintele astea mă înfioară până-n măduva oaselor.  Mâine va trebui să alegi. Vei dezerta sau îți vei face datoria. Vei fugi de destinul tău sau îl vei înfrunta. 

Laia este dansul sălbatic al unui foc de tabără Tribal, în timp ce Helene este flacăra albastră și rece a unui alchimist. 

Laia va face orice este nevoie pentru a-și salva singura rudă, fratele ei, Darian. Restul familiei a fost ucisă.  Rezistența o va ajuta cât de cât, ea va ajunge în locul cel mai periculos, locul unde se antrenează Măștile, un loc foarte dur. Are momente în care nu mai poate, dar își revine, trebuie să îl salveze pe Darian. Este o lume crudă, dar frumoasă în același timp.  

d39a03c1c80b50f2ede5cfcdba6af39bCitind veți afla mai multe despre trecutul lui Elias, despre Laia și familia ei, despre Helene, despre Rezistență. Sacrificiul este necesar. E timpul alegerilor.  Deja aștept să citesc volumul 2, deja aștept să văd ce o să facă Laia și Elias.  Rezistența are planuri mari, ei se cam folosesc de Laia, a pus-o să devină spioana lor în locul cel mai dur. Apar și spirite, djini, fantome etc. Sabaa a creat o lume superbă, dar periculoasă. 

Nu mai suntem copii, să ne împărtășim secretele și să râdem. Nu vom mai fi niciodată. 

Mai multe veți afla citind această carte. O recomand tuturor. Cartea a apărut la editura Young Art. Ați citit această carte?  Cum vi s-a părut? 

2 gânduri despre „Recenzie : Elias și Spioana cărturarilor de Sabaa Tahir

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s