Hai să ne prefacem şi azi de Remina Radu

Fotografia postată de Audrey Parker.

” Se întâmpla ceva ciudat cu mine, eram conştientă că situaţia îmi scăpa de sub control şi îmi devenea din ce în ce mai greu să îmi joc rolul. Nu eram fiinţa stabilă, ancorată în realitate aşa cum credeau toţi, nu îmi făceam planuri de viitor deşi răspundeam afirmativ tuturor ideilor lui Robert. Cred că o făceam doar în speranţa că mâine se va răzgândi şi vom rămâne pe loc până voi înţelege şi eu încotro vreau să mă îndrept. Ştiu, nedrept faţă de Robert, dar povestea asta este drespre mine. „

Zâmbete false care marchează tot felul de lucruri triste ştiute numai de noi, un „te iubesc” aruncat din obişnuinţă, conversaţii cu întrebări puse din amabilitate cu răspunsuri date la fel ca de obicei, fără a ne interesa întrebarea şi răspunsul. Iubirea neîmpărtăşită, aceeaşi rutină plictisitoare, prietenii unilaterale; aceste lucruri fac parte din viaţa noastră. Întotdeauna jucăm teatru, nelăsându-i pe ceilalţi să vadă războiul pe care îl ducem cu noi înşine, aşa că… Hai să ne prefacem şi azi!

” Sunt momente în viață când mă simt ca un pachet incomplet de cărți. Iau unul dintre jokeri și îl fac șapte de romb. Inutil să-l caut, căci nu-mi amintesc când l-am pierdut. Sunt momente în care folosesc ambii jokeri și încă sunt doar un surogat al adultului care ar fi trebuit să fiu. Ce fac în momentele alea? Împrumut un joker. „

Cam despre asta este vorba în cartea aceasta. Despre viaţă, emoţii, sentimente bine ascunse. Remina Radu mi-a transmis o tonă de emoţii, şi tind să cred că asta e sursa ei de inspiraţie, viaţa.

Prinsă între două iubiri, frământările interioare ale unei femei care se preface zi de zi o transformă, o formează ca om. Îşi înşală soţul, acela fiind Robert, cu un el. În timp ce se îndrăgosteşte de acest El, ea se reîndrăgosteşte de soţul ei. Din ce am înţeles, ea este doar întreagă iubindu-i pe amândoi. Da, într-un fel este ciudat, dar într-un fel nu. Nimeni nu o poate înţelege, dar poate unii din voi vor relata cu ea. Eu am făcut-o.

” Poate, dacă n-aș fi fost narcisistă, aș fi fost una dintre cele care își torturează trupul tocmai pentru a simți durerea. Dar durerea fizică se uită, așa cum o palmă doare mai mult în suflet decât pe chip.”

Stând şi citind cartea, am început să mă gândesc la viaţă. Am trecut şi eu prin aceste chestii, nu eu am înşelat, ci fostul. Daaa… not nice. Really. Been there, done that. No more.

Dar nu desre asta e vorba ci despre ce simte ea şi aceste chestii mi s-au întâmplat în familie şi nu e uşor să iubeşti două persoane. Unii au puterea de a trece peste aceste obstacole ale vieţii, alţii nu. Unii au puterea de zâmbi sincer şi nu fals, au puterea de a face totul altfel. Asta m-a învăţat această carte.

Da, ea îşi înşală soţul, şi da, regretă, dar nu renunţă la acest El. Am simţit ce a simţit şi Ea, şi tot ce vă pot spune este WOW! NIciodată nu am crezut că voi simţi ce am simţit când am citit acest roman, dar tot ce vă pot spune este că mi-a plăcut la nebunie. Cum autoarea face analizarea psihologică a personajului este uimitoare, şi mi-a mai plăcut cum a îmbinat umorul şi autoironia. Stilul poetic s-a împletit perfect cu umorul, rezultând o carte frumoasă și ușor de citit.

Dacă aţi citit această carte, ce părere aţi avut despre ea? Abia vă aştept părerile!

Mulţumesc Bookzone pentru această carte minunată şi o felicit pe Remina Radu pentru acest roman uimitor!

7 gânduri despre „Hai să ne prefacem şi azi de Remina Radu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s