Book tags aleatoriu

Bookaholici, nu am creat niciodată propriul meu tag și nu știu dacă acum va ieși mare brânză. Aseară mă uitam pe WordPress și căutăm taguri făcute pentru a fi sigură că nu mă trezesc cu unul deja creat de cineva. Am găsit o grămadă legate de sărbători, mâncare, personaje și mi-am zis că  toate ideile pe categorii sunt deja luate, dar nu am găsit nici un tag aleatoriu în care doar să pui întrebări, de fapt nu chiar, la întâmplare, sunt convinsă că există și ăsta pe undeva, dar cum nu l-am găsit mă bazez pe asta.

 1. O carte care ți-a rămas în cap multă vreme după ce ai terminat-o.
 2. Un personaj pe care îl detești cu toată ființa ta
 3. O scenă/un moment dintr-o carte care te-a făcut/aproape te-a făcut să plângi 
 4. Prima carte pe care ți-o amintești din copilărie
 5. Ce carte ai recomanda unui prieten care nu citește?
 6. Un personaj pentru care ai sentimente mixte
 7. Un personaj care a devenit cel mai bun exemplu pentru tine
 8. Povestea preferată din copilărie
 9. Un loc dintr-o carte în care ți-ar plăcea să ajungi
 10. Un personaj pe care ai vrea sa il readuci la viață
 11. O carte de la care aveai așteptări foarte mari, însă a ajuns sa te dezamăgească.
 12. O carte care te-a mișcat 

Bun, și cum e frumos o să fiu și prima care o să se ocupe de acest tag, țin să menționez că m-am gândit la câteva când eram la muncă și la încă câteva in timp ce scriam, dacă am scris vreuna la fel cu altele de pe alte bloguri văzute de voi sau făcute de voi să îmi fie cu iertare.

1. O carte care ți-a rămas în cap multă vreme după ce ai terminat-o.

Cred că a fost Pădurea Damnaților, de fapt sigur a fost, am ajuns să i-o povestesc prietenei mele cap coadă într-o seară în care am ieșit cu ea, a avut un impact puternic asupra mea făcându-mă să pun la îndoială luciditatea fiecărui om de pe pământul ăsta și că oricât de puternic ai fi niște simple iluzii te pot doborâ.

2. Un personaj pe care îl detești cu toată ființa ta

Incă trebuie să justific? Bine. Știu că mama lui a fost tot timpul cea care i-a suflat in ceva cum că el e cel mai mare și cel mai tare, dar asta nu îl scutește de faptul că a avut un creier pe care nu l-a folosit. Totuși trebuie să recunosc singurul bun la Joffrey este actorul care îl joacă, nu toată lumea poate să întoarcă jumătate de planetă împotriva sa cu un singur rol.

3. O scenă/un moment dintr-o carte care te-a făcut/aproape te-a făcut să plângi

Asta este destul de ridicol pentru că în loc să plâng la o scenă sau un moment cu adevărat trist am făcut asta la sfârșitul cărții Creatura de John Saul, deși povestea in sine este bună, nu grozavă, însă destul de bună cât să merite citită până la capăt. *Spoiler Alert* La finalul cărții nu m-am putut gândii decât la micuța fetită care acum va trebui să trăiască fără mama și tatăl ei.

4. Prima carte pe care ți-o amintești din copilărie

Când eram mică o aveam pe mama care să mi le citească până să învăț, dar cred că prima poveste auzită de mine a fost „Capra cu 7 iezi” pe care mi-o spunea, nu o citea, înainte să adorm. Probabil de aceea am ajuns și atât de morbidă acum.

5. Ce carte ai recomanda unui prieten care nu citește?

Din moment ce nu citește mi-aș răci gură de pomană încercând să îi explic cât de grozav este să întorci paginile unei cărți noi nouțe și cât de grozavă este povestea, în schimb as alege o carte deja ecranizată care îi place și dacă este o serie îi dau doar un singur volum pentru a nu băga groaza in el

6. Un personaj pentru care ai sentimente mixte

Aici sunt mult, mult, mult prea multe. Dar personajul care m-am făcut să fiu pe jumătate de partea lui deși timp de 3 volume l-am vrut mort a fost pentru Tiranul din Cronicile Lumii Pământene *Spoiler Alert* cunoscut mai târziu drept Aster. Pur și simplu perspectiva sa asupra lumii este cât se poate de justă iar telul lui de a schimba lumea în care de află e de apreciat, doar că acțiunile sale sunt asemenea lui Light Yagami din Death Note doar că fără un Carnet al Morții.

7. Un personaj care a devenit cel mai bun exemplu pentru tine

Acela a fost clar Edvard Voșk din Regatul Ghețurilor, el era genul de rege, bărbat, model perfect. Nu era gelos, nu se credea mai presus că alții și avea respect față de toți inclusiv față de tatăl lui care îl altoia din cine știe ce motiv. Un fel de Isus, moral, rus, exceptând că a fost căsătorit de 2 ori și nu întorcea și celălalt obraz când lucrurile scăpau rău de sub control.

8. Povestea preferată din copilărie

Crăiasa Zăpezii de Hans Christian Andersen, nu știu de ce pur și simplu a fost povestea care mi-a plăcut cel mai mult

9. Un loc dintr-o carte în care ți-ar plăcea să ajungi

Probabil sunt țignită, dar mi-ar plăcea să mă aflu în arena din Jocurile Foamei. Nu din cauză că aș fi vreun ninja reîncarnat, dar mi-ar placea să văd cât aș putea să rezist fără să mă aleg cu un cuțit în spate.

10. Un personaj pe care ai vrea sa il readuci la viață

*Spoiler Alert* 

Mi-ar plăcea să îl pot readuce la viață pe Roberth Baratheon, de ce? Pentru că îmi place familia Stark iar faptul că el a mers la vânătoare a…cam stricat viețile tuturor.

11. O carte de la care aveai așteptări foarte mari, însă a ajuns sa te dezamăgească.

Fălci de Peter Benchiley, nu că nu ar fi fost o poveste proastă, începutul mi-a plăcut chiar foarte mult, dar mi s-a părut de prost gust ca în loc să te concentrezi pe acțiunea propriu-zisă să umpli aproape două capitole cu o aventură ieftină în care arată pas cu pas cum soția lui Brody îl înșeală cu colegul sau mai tânăr. Poate sunt prea morală sau doar idioată, voi alegeți.

12. O carte care te-a mișcat

Împăratul muștelor de William Golding. A fost și curios și dureros să văd niște copii normali învățați de mici respectul și loialitatea cum se transformă în niște sălbatici care nu realizează gravitatea unei crime și totul din cauza unei frici iraționale.

 Nu am de gând să dau acest tag nimănui, dacă doriți să îl faceți sunteți invitații mei.

5 gânduri despre „Book tags aleatoriu

 1. O sa raspund doar la cateva 😉
  1. Prima mea carte de cand eram mica a fost Degetica
  2. Eu as recomanda Cercul Secret imposibil sa nu iti placa
  3. Daca pentru tine e Joffrey pentru mine e Cercei Lannister, dar la sentimente mixte
  4. Povestea mea preferata de cand eram mica a fost Mica Sirena
  5. Pe mine m-a dezamagit rau o carte numita Diamantul din satra, numai stiu de cine e scrisa dar pe la mijlocul cartii a inceput sa o ia pe ulei.

  O cerere daca nu te superi
  Am vazut ca faci topuri ai putea sa le faci mai mult de 5-6 cate faci deobicei?

 2. Doamne chiar e dificil, dar im legatura cu cartea care mi-a ramas in cap pot spune cu inima curata ca numai citesc nimic pana nu imi iau si al doilea volum din Ingeri cazuti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s