Lumină vs întuneric. Science facts

Bookaholici, știți momentul acela când auziți ceva pășind deasupra capului vostru sau v-ați speriat de loviturile din geam gândindu-vă că e ceva în casa voastră ca mai apoi de dimineață să vă dați o palmă peste frunte realizând că era fie vecina care nu avea somn fie o creangă care lovea sticlă? Bun, dacă îl știți lăsați-mă să fac puțin pe deșteapta și să vă răspund de ce.

1. Totul începe din copilărie

De obicei asta se întâmplă în general din cauza părinților care aleg să își sperie odraslele înainte de culcare spunându-le că dacă nu adorm va veni vreo vrăjitoare din neant sau îi va lua cineva de acasă. Nu zic că e vina părinților tăi care nu te lăsau să stai afară după lăsarea întunericului, mai ales dacă te aflai și într-o zonă prost luminată, dar este o mare diferență între a proteja un copil de maniacii care umblă pe străzi și una este să îi îngrozești cu venirea Îngerilor Negrii dacă nu adorm în interval de 5 minute.

2. Lumină și întuneric

Adevărul e că tuturor ne e frică de întuneric, însă doar in alt mod decât atunci când eram copii. Spre exemplu multora le place să doarmă cu televizorul aprins, programat, altora nici nu vor să meargă prin zone întunecoase preferând să ocolească chiar dacă ajung mai târziu acasă. Iar pentru cei care citesc asta și spun „Eu nu am nici o problemă” recunoaște că și tu ești mai prudent când mergi pe o alee întunecată. Ne simțim mult mai în siguranță pe lumină, dar nu și în întuneric pentru că nu știi niciodată ce se află în fața ta chiar dacă ai parcurs același drum de nenumărate ori.

3. Te simți captiv

Imaginează-ti că te afli în Pădurea Damnaților a lui Stephen King și ai următorul scenariu: te-ai rătăcit, mașina ta s-a stricat, este noapte și zăpada se ridică până deasupra genunchiului tău, nu ai semnal, mâncare sau căldură. Nu trebuie sa fii un geniu că să realizezi că fie e posibil să mori fie încerci să ajungi la civilizație. Dar cum? E întuneric deci nu poți vedea, e frig și zăpada nu îți permite să te miști cum trebuie așa că nu vei avea de ales decât să stai în mașină și să aștepți zorii. Nu zic că pe timpul zilei îți va fi mai ușor, dar te vei putea orienta mai bine in spațiu, până atunci ești blocat acolo.

4. Îți creezi singur propriile năluci.

Cum am mai spus mintea umană poate fi foarte ușor influențată și nu trebuie să îți spună cineva ceva pe loc sau inainte cu 2 ore ca să începi să „halucinezi”, poți de exemplu să o auzi pe vecina de la etaj și să îți zici că ar putea fi altceva sau te uiți la o umbră de pe perete și o găsești asemănătoare cu o siluetă deja îți implantezi în mod inconștient acest lucru în minte până ajungi să le crezi cu adevărat.

 

Bonus: Oamenii au avut mereu o fascinație pentru întuneric, zăpadă, lupi etc, dar totodată o frică înnăscută acestea fiind considerate, mai ales în folclorul nostru, drept un simbol al morții.

4 gânduri despre „Lumină vs întuneric. Science facts

  1. Teodora cred ca esti genul de persoana pentru care am un respect urias. Si da stiu ca nu te cunosc personal, dar pana acum ador modul tau de a gandi, imi place ca stii sa pastrezi un echilibru intre fantezie si realitate, adica nu condamni fictiunea dar nici nu lasi realitatea la o parte. Daca nu te superi, cati ani ai?

  2. Sa stii ca asa e. Cand eram mica parintii imi spuneau ca daca nu sunt cuminte o sa ma dea ingerilor negre, acum am 37 de ani si tot imi e frica cand aud zgomote la geam dar cel putin eu nu le voi face astfel copilor mei.
    O intrebare aveti cumva canal de youtube? Google merge greu dar as vrea sa va urmaresc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s