Dacă ai trăi\vizita…

Bookaholici, articolul ăsta nu se diferențiază prea mult de cel cu „tradiții din jurul lumii” exceptând că de data asta voi veți putea fi „în mijlocul acțiunii”.

Deci….

Dacă ai trăi\vizita

  • Africa- Ai putea bea bere din banane

 Berea din banane se găsește cel mai des in Tanzania și se face prin fermentarea lor, ce-i drept în condiții destul de neigienice dacă ne luăm după standardele europene.

  • Japonia- Nu ai avea voie sa fi obez

 Și nu, nu mă refer că ai fi încurajat să pierzi câteva kilograme, mă refer că ești forțat să o faci. Obezitatea este interzisă prin lege așa că bărbații peste 40 de ani nu au voie să aibă o talie mai mare de 80 de cm iar femeile de 85 , de fapt angajații au datoria de a le măsură talia angajaților odată pe lună și să le atragă atenția pentru că altfel riscă să fie amendați iar cel mai incredibil lucru este că ei au până și clinici speciale care să îi ajute să slăbească. Ironia face că Japonia să fie și cea care a inventat luptătorii sumo.  Legea de aplică doar locuitorilor Japoniei cât timp ești turist poți mânca cât de mult dorești.

  • Germania- Ai fi amendat pentru că ai rămas fără combustibil autostradă
  •  Vă explic imediat, pe străzile din Germania se conduce cu o viteză atât de mare încât dacă nu ți-ai făcut calculele cum trebuie și ai rămas fără benzină vei fi amendat pentru că din cauza neatenției tale ceilalți șoferi, care merg cu viteză mare, riscă să facă accident din cauza ta. Pe scurt in loc să îi amendeze pe cei care gonesc pe autostradă poliția, care trebuie anunțată personal, o să îi ia la ochi pe cel care a rămas cu mașina în drum.
  • Rusia- Ai avea cel puțin un costum tradițional în dulap.

 Nu trebuie să fie un anumit tip de port, poate să fie un costum tradițional sau o rochie, o haină, păstrată de la bunici. Rușii sunt mândri de istoria și tradițiile lor vrând să le păstreze cât mai mult posibil, și sincer privind la Rusia astăzi nici nu îi învinuiesc.

  • Turcia- Ai știi să faci măcar un desert de al locului

 Bine, asta nu e complet adevărat, dar îl vei recunoaște sigur după gust. Mereu când mă gândesc la Turcia primul lucru care îmi vine în minte sunt dulciurile lor care ar putea să îmi dea diabet in secunda doi, de fapt îmi amintesc că am cumpărat în urmă cu 2 ani din Saturn o înghețată turcească de la o tarabă, deși nu cred că aș putea să o numesc înghețată deoarece era mai mult o cremă, și primul lucru pe care l-am făcut cu prietena mea a fost să dăm pe gât cate o sticlă de apă.

  • Franta- Nu ai avea voie să porți pantaloni ca și femeie (Lege abolita in 2013)

  Legea a fost dată în anul 1799 și a avut o schimbare in anul 1892 pentru a le permite să călărească și în 1902 pentru a merge cu bicicletă și abea in anul 2013 guvernul francez a renunțat la această lege.

  • Grecia- Nu ai vedea nimic rău in a sparge farfuriile

 Nu mă refer la cele de acasă ci la petreceri, nunți sau orice ține de distracție. Grecii consideră spartul farfuriilor ca aducătoare de noroc și un mod foarte bun de a te elibera de stres. Un lucru e clar: nu aș vrea să fiu eu cea care trebuie să le plătească.

  • India- Te-ai trezi peste noapte cu o nuntă aranjată

 Hai să ne înțelegem India nu e singura care încă practică căsătoria aranjată, dar este singura care nu pare atât de groaznică in privința asta. Deobicei tinerii nu știu nimic unul despre altul și uneori nu află de planurile părinților săi decât pe ultima sută de metri iar refuzarea sa este considerată o adevărată ofensă față de vârstnici, bunici, părinți iar refuzul in general de a te căsătorii reprezintă un tabu în majoritatea zonelor din India fie rurale sau urbane. Pe lângă încălcarea liberului arbitru India mi se pare mult mai pașnică decât ce am găsit până acum. Și înainte de a încheia țin să precizez că această tradiție este doar in cazul celor de religie hindusă și bengaleză, evident că sunt și zone în care nu de mai ține cont de ea.

6 gânduri despre „Dacă ai trăi\vizita…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s