Legende, mituri și superstiții

Creaturi mitologice\fantastice mai puțin cunoscute

Bookaholici, vreau să ne înțelegem de la început: creaturile ce le voi enumera aici au suferit transformări pe parcursul anilor și diferă de la țară la țară așa că de unele e posibil să fi auzit, de altele nu iar pe altele e posibil nici să nu le credeți.

Pentru cei care vor o altă opinie mă voi ocupa de un articol numit Science facts unde voi explica creația acestor legende din scoarță.

1. Laverna

Laverna este numele original pentru a o denumi pe vrăjitoarea apelor, dacă am fi locuit în Spania sau Italia prin secolele trecute am știi că Laverna este numele unei femei bătrâne care trăiește prin apropierea râurilor și atacă oamenii, în special copii, care ajung mult prea aproape de apă menționând că aceștia trebuie să fie singuri.

Dacă ne-am duce în Rusia ne-am întâlni cu Blanka, aceasta locuiește în apele reci ale râurilor, și în unele poezii sovietice e descrisă că ar ieși chiar din bălți, și e descrisă drept o femeie suplă cu picioare lungi, pielea precum fildeșul curat, părul negru și lung iar ochii albi și lucioși. Aceasta își face apariția doar înainte de răsărit în prezența băieților tineri pe care îi păcălește să vină cu ea și să îi înece.

Sirenele carnivore sunt cel mai bine cunoscute în țări precum Bulgaria, Grecia, România etc. Nu au un nume propriu zis ci doar se cred că își iau tributul începând cu prima persoană și terminând cu ultima care înoată pe anul acela. O altă legendă spune că uneori vin pe bărcile pescarilor care rămân până la apus iar dacă aceștia nu se întorc pe uscat până se înserează vor fi mâncați de ele.

2. Pisadeira

Nu se știe clar cum arată, dar de presupune că Pisadeira vine să se hrănească din coșmarurile tale iar dacă te trezești de va pune pe pieptul tău pentru a te ține locului. În evul mediu Pisadeira era cunoscută drept Lilith sau fecioara însângerată care venea noaptea să ucidă copii din pântecul mamei lor.

3. Huginn and Muninn

Huginn si Muninn sunt corbii lui Odin, zeul vikingilor, cei doi au misiunea de a-i spiona poporul și a vedea cine este suficient de meritos pentru a intra în Walhalla.

4. Bhoot stree

În traducere din hindusă înseamnă „Femeia fantoma” dar această denumire e dată oricărei fete care moare în chinurile nașterii sau ucisă de cineva.

Înfățișarea ei diferă de zona în care de află. În unele povestiri arată exact ca dinainte să moară, în altele că se aseamănă cu fata din imaginea de mai sus iar în alta la fel doar că are picioarele întoarse invers.

Indiferent de înfățișare acestea pot fi zărite prin apropierea satelor la asfințit momindu-i pe trecători, însă nu îți pot face nimic atâta timp cât nu le dai atenție.

3 gânduri despre „Legende, mituri și superstiții

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s