Recenzie : Defecți de Cecelia Ahern

20989289_2025833290981883_1904876779231310439_o

Am citit câteva cărți de Cecelia Ahern și pot spune că m-a surprins plăcut ca de obicei, deși acum a schimbat genul. Prima ei carte young adult, Defecți mi-a plăcut, de fapt cred că îmi place orice este legat de genul distopic. Mi-a adus aminte de câteva serii de cărți preferate. Dar să revin la subiectul cărții.

– Să fiu Defectă! Mi-e frică de durere, de cicatrici, de reguli, de interdicția de a ieși din casă după o anumită oră, de viața asta, de Fluierari, mi-e teamă că-mi voi pierde prietenii, că oameni vor râde de mine, că se vor holba la mine. 

În această lume,  oameni care greșesc sunt catalogați defecți, dar nu se opresc aici, mai sunt și însemnați cu semnul D – defect, în cinci zone diferite, asta depinde de ce greșeală ai făcut, poți avea chiar și trei.  Celestine Noth, eroina noastră are o viață bună, perfectă, tot ce își dorește. Dar știm cu toții că asta nu va dura prea mult.  Faptul că a ajutat un bătrân însemnat cu semnul  D asta va duce la schimbarea vieții ei. A da, am uitat să vă spun, una dintre reguli e să nu îi ajuți pe Defecți, să nu interacționezi prea mult.  Iar Celestine ajută și societatea este împărțită în două.  Crevan, cel care se ocupă de cazul ei, nu este avocatul ei, el este cel judecă. El încearcă să o convingă pe Celestine să facă anumite chestii ca să scape mai ușor, dar ea nu vrea să mintă. 

Am ajuns până aici, ar fi ilogic să mă opresc acum, nu voi câștiga nimic. Simt cum lacrimile mi se scurg pe față, dar nu plâng. 

Faptul că Celestine spune tot ce are pe suflet, îi cam distruge planurile lui Craven și asta îl înfurie, o va pedepsi pe Celestine pentru asta.  Va fi prima persoană care primește cinci semne, dar asta nu va dura prea mult.

Încerc să nu dau spoilere…

O iau din loc, mărind pasul. Ea mă privește și intră înapoi în mașină. Pornește motorul și dă înapoi. Urmez sfatul mamei. Fug.

Celestine se simte obosită, mi-a fost tare milă de ea în anumite momente, niciun om nu ar trebui să treacă prin ceea ce trece ea. Presa e mereu acolo, ca niște lipitori. Deja mulți o vor ca pion, politicieni ăștia sunt în stare de orice. Jumătate o urăsc alții simt compasiune față de ea, tot acest sistem este pus sub semnul întrebării mai ales după întâmplarea cu bătrânul.  Celestine va trece prin multe momente grele.  Atunci când era însemnată și-a dat silința să nu țipe, dar la ultimul a răbufnit.  Carrick, unul dintre defecți o găsește la timp, i-a promis asta. Familia ei într-un fel sau altul o susține, deși e cam periculos, Fluierari, unii dintre ei sunt nemiloși. 

Moment în care toți decid să acționeze, să fie de partea cuiva, să-și dea seama cine sunt cu adevărat. Apoi începe revolta.

Dacă v-a plăcut Divergent, Jocurile Foamei, Urâții, vă spun că această carte merită citită. O recomand! Ați citit această carte ? Cum vi s-a părut? Cartea Defecți de Cecelia Ahern poate fi comandată online de pe website-ul editurii ALL.RO. 

Mă uit la el.

– Nu mai am încredere în nimeni.

Reclame

23 de gânduri despre „Recenzie : Defecți de Cecelia Ahern

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s