Recenzie : Și mă întunec de Kiersten White

 20664819_2020122494886296_4191417949316106510_n

Titlu : Și mă întunec 

Autor : Kiersten White

Categorie : Literatură universală

Mulțumesc mult Libris pentru cartea oferită!

Lada își ridică fața spre o rază de soare care se lupta să-și facă loc printre frunze. Acesta. Acesta este locul meu. Tatăl ei i-l dăduse, iar Valahia avea să fie mereu a lor. 

Ladislav Drăculea, sau mai bine zis Lada, fiica dragonului, fiica lui Vlad Țepeș, nu este o prințesă oarecare, este o luptătoare, ce încearcă să atragă atenția tatălui ei, să îi arate că poate să lupte ca un bărbat. Radu, fratele ei, este opusul ei, e frumos, sfios. Lada e un personaj puternic, își arată felul de a fi mereu, indiferent de ce se va întâmpla.  Din păcate situația în Valahia nu este deloc bună, tatăl lor îi duce în Erdine, la sultan, cu scopul de a-i proteja cât de cât, numai că oriunde ar merge viața lor e în pericol, dar Lada știe cum să supraviețuiască, într-un fel ține la Radu, încearcă să îl facă mai puternic.  Uneori este nevoie de sacrificiu și lipsă de sentimente pentru a supraviețui, atât ea, cât și Radu.

Radu încuviință din cap, lipindu-se de ea.

– Ai să mă aperi?

– Până în ziua în care eu te voi omorî. 

În Erdine, Imperiul Otoman, îl întâlnesc pe Mehmed, fiul sultanului, unul dintre fii acestuia. Cei trei devin încetul cu încetul apropiați, prieteni. Radu tânjește după un loc pentru el, vrea să fie folositor. Lada vrea să se antreneze cu ienicerii și după multe antrenamente și lupte, reușește. Oricum e mai puternică decât mulți. Dar faptul că este fată, ceilalți o văd ca pe un impediment, dar Lada își câștigă locul. 

Lada se aplecă în față, cu o mână întinsă. Apoi o strânse pumn. Nu-l putea alina, nu putea să dreagă asta. El trebuia să fie mai puternic. Asta era singura soluție. 

În Amasya, lucrurile sunt mai ușoare. Dar comploturile nu lipsesc, pofta de putere a unora crește și sunt în stare de orice. Mehmed crește, mama lui vrea putere. Lada și Radu îl ajută pe Mehmed să preia tronul după anumite evenimente. Amândoi se simt atrași de Mehmed, dar Lada vrea să se întoarcă în Valahia, țara ei. Radu și-a găsit locul în acest loc, alături de Mehmed.  Ladei nu prea îi place această lume a islamului, a acestui imperiu.  Lada mereu a fost dură, Radu era opusul ei. Cei de doi se transformă pe parcurs. Radu devine și el de mare ajutor.  Lada și ienicerii ei sunt atenți la orice mișcare.  Mama lui Mehmed își dă seama ce sentimente are Radu pentru fiul ei. Radu va face orice ca Mehmed să fie bine, la fel și Lada este în stare de orice. Un prieten din trecut se va întoarce, iar anumite morți vor fi aflate.

Radu o smulse din balustradă, lăsând draperia să cadă. Lada alunecă în propriul ei sânge, prăbușindu-se la podea, cu sabia prinsă sub mâna ei. 

Mai multe nu vreau să dezvălui despre ce se va mai întâmpla în această minunată carte. Mie mi-a plăcut enorm această carte, mi-a plăcut de Lada, nu renunța la visul ei, nu renunța la țara ei, deși cineva o iubea dintr-o țară străină și complet diferită. Anumite decizii vor schimba tot ce s-a construit până acum, fiecare va merge pe drumul lui. În această lume trebuie să fii dur și puternic pentru a supraviețui.  Ați citit această carte ? Cum vi s-a părut ? Deja aștept continuarea! 

ee6045714333f9215d069df5a7ee6bee

 

Iubirea era o slăbiciune, o capcană. Ea învățase asta de la tatăl ei în prima zi în Edirne, însă cumva nu izbutise să se mențină liberă.

 

 

 

Reclame

9 gânduri despre „Recenzie : Și mă întunec de Kiersten White

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s