Curse printre creaturi-deznodământul!

Sa-mi fie scuzat,dar o sa incep cu cele mai usoare intr-o oarecare ordine.De ce asa?Pentru ca asa vedeti gradul de dificultate cu usurinta.Usor-mediu-greu.Easy-medium-hard.

I.Easy-usor
Cursa #2:Balauri(specifici mitologiei nationale)sau dragoni(daca preferati)
”Un balaur este, în mitologia românească, un animal fantastic de dimensiune uriașă, de multe ori are forma unui șarpe cu aripi, picioare și mai multe capete de șarpe (în general trei, șapte sau chiar douăsprezece), reprezentând o întruchipare a răului și este prezent în majoritatea basmelor românești. ”
Cursa #3:
Cerber-”În mitologia greacăCerber este câinele monstruos cu trei capete, considerat frate cu Hidradin Lerna și Leul din Nemeea. Mama sa este Echidna, iar tatăl său este Typhon. Avea pe spate o mulțime de șerpi agresivi, iar coada lui era tot un șarpe. Este „câinele lui Hades„”
Cursa #10
:Minotaurul
II.Medium-mediu
Cursa #4:Monstrul din Loch Ness/Nessie-”Monstrul din Loch Ness este un animal care, din punct de vedere taxonomic, nu face parte din nicio familie sau specie, dar despre care se spune că trăiește în lacul Loch Ness din Scoția. Monstrul din Loch Ness este unul din cele mai cunoscute animale studiate de criptozoologie.”
Cursa #6:Hidra(consultati Legendele Olimpului)
Cursa #7:Piticii-Piticii sunt ființe supranaturale de dimensiuni mici, cu barbă și ochi mărunți din mitologia nordică. Conform legendelor, sunt mari meșteșugari: ei au creat sabia Gram, inelul magic Andvariut, inelul de aur al lui Odin numit Draupnirsulița Gungir, părul de aur al lui Sifcolierul lui Freyja, coiful numit Huliǒshjálmr, ciocanul pe nume Mjollnir și corabia Skíǒshjálmr.”
Cursa #9:Sirenă
Cursa #11:Iele -”Ielele sunt făpturi feminine supranaturale din mitologia românească, răspândite în superstiții, cărora nu li se poate stabili însă un profil precis, din cauza inconsecvenței folclorului; totuși, forma mitologică preferată este a unor fecioare zănatice, cu mare forță de seducție și cu puteri magice, cumulând atributele NimfelorNaiadelorDriadelor, întrucâtva și a Sirenelor.”
III.Hard-greu
Cursa #1:Chupacabra -”Chupacabra (din limba spaniolă chupar = a suge și cabra = capră) este un presupus animal care ar trăi în America. Prezența sa este afirmată mai ales de membrii comunității latino-americane. Aceste creaturi au fost atestate pentru prima dată în 1994, în Puerto Rico, dar recent au început să se manifeste și în unele state din SUA și Mexic.”
Cursa #5:
Orcii(Ultimul orc)
Orcii au fost inițial elfi, dar bătuți și schingiuiți s-au schimbat în niște ființe agresive și înfricoșătoare. Orcii sunt rase de umanoizi, duri și războinici înnăscuți. Ei sunt în diferite moduri portretizați ca fiind fizic, mai puternici sau mai slabi, dar întotdeauna în număr mare.”(pentru mai mult recomand cartea)
Cursa#8(sunt sigura ca aparent era foarte usor.Ei bine nu.Nu era varcolacul ci Grifonul.Aripi galben,privit de sus,foarte greu sa banuit,a reprezentat o adevarata capcana)-”Grifon a fost în mitologia greacă un monstru înaripat cu trup leonin, cu cap și aripi de vultur, consacrat zeului Apollo. Se credea că locuiește în ținutul hyperboreienilor, păzind aurul nordic împotriva arimaspilor.”
Cursa#12:Gorgonele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s