Recenzie : Casa molimei de Jim Crace

16998084_583566395186631_7778081269009784297_n

Era,  în sfârșit, somnoros, dar nu și neliniștit. Se simțea prea pierdut ca să fie neliniștit. Aerul era greu și mirosea groaznic, a ceva între ciuperci, ouă și cartofi cleioși și putrezi. 

America este un tărâm al morții și e devastat. Toată lumea încearcă să scape de molimă, de acest loc fără speranță, unde moartea este peste tot. America nu mai este un loc prosper, acum este un loc unde lumea ori s-a împăcat cu gândul că nu are niciun rost de a pleca ori se zbat să plece din acest loc. Vor să ajungă pe bătrânul continent.

Franklin și fratele său decid să ajungă și ei pe acel continent, numai că planurile se schimbă pe parcurs. Ajung într-un orășel foarte ospitalier, dar nu va ține mult. Vor avea parte de o soartă crudă. Fiecare se luptă pentru supraviețuire.

Oceanul arăta ca un plămân uriaș, inspirând și expirând apă în loc de aer. Pescărușii luau micul dejun și se ciorovăiau aproape de țărm, strigând la valuri. 

Franklin o întâlnește pe Margaret la Casa molimei, un loc unde sunt duși bolnavii să stea până mor, nu au voie să iasă, să nu îi infecteze pe alții. Franklin se simte atras de Margaret. Atenție spoiler : Margaret e sănătoasă, își revine.  După ce satul moare, cei doi decid să plece. Vor avea parte de multe aventuri și pericole, toată lumea vrea să scape. În viața lor va mai apărea un suflețel. Lumea e periculoasă. Când crezi că ești în siguranță, hop pericolul! Oare vor merge pe continent?

Mie mi-a plăcut această carte, mi-a adus aminte de multe filme postapocaliptice. Voi ați citit această carte? Cum vi s-a părut?

Cartea a apărut la editura All . Cartea Casa molimei de Jim Crace poate fi comandată online de pe website-ul editurii ALL.RO. 

Da, puteau. Se și vedeau revendicând o bucată de pământ demult abandonată, transformând vreo casă veche în căminul lor, într-un ținut ce implora să fie folosit. Pornind spre vest aveau să fie liberi. 

4 gânduri despre „Recenzie : Casa molimei de Jim Crace

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s