Top 5 anime 2016

2016 a fost un an plin – de bucurii, eșecuri, confuzie și, în cele din urmă, de anime-uri noi, foarte multe dintre ele cu tematică sportivă sau slice of life. Din această multitudine de anime-uri noi, am avut norocul să încep câteva de calitate neîndoielnică.

Nanatsu no Taizai (The Seven Deadly Sins)

The-Seven-Deadly-Sins-Release-Date-Confirmed-For-2016-Watch-The-Nanatsu-no-Taizai-OVA-Video-Read-English-Manga-Spoilers-900x440.jpg

Nanatsu no Taizai a apărut în august 2016 și aș putea spune cu încredere că este anime-ul hot al verii 2016. Povestea are loc într-o versiune fantasy a Evului Mediu, unde inofensivul hangiu Melodias se dovedește a fi Furia, liderul celor Șapte Păcate, o gașcă de răufăcători care a zdruncinat întreaga țară. Totuși, Melodias nu e tipul rău în această poveste, ci un om în căutarea semenilor săi și salvatorul prințesei Elizabeth. Anime-ul variază în mod plăcut de la obișnuitele anime-uri cavalerești și prezintă multe răsturnări de situație.

Bonus: Invidia e o femeie gigant, super puternică. Poate muta munții din loc. Asta numesc eu eroină de anime.

New Game

New-Game-PS4-PSV-Ann.jpg

Anime-ul apărut în iulie 2016 descrie traseul profesional al tinerei și ambițioasei Aoba Suzukaze, noua angajată a companiei de jocuri video Eagle Jump. Înconjurată de alte tinere pasionate de jocuri video, Suzukaze descoperă că va munci la a treia parte a jocului Fairies Tales, care i-a inspirat dragostea pentru jocurile video.

Bonus: Totul e extrem de kawaii.

Sakamoto desu ga

images

Sakamoto e un student perfect, un atlet excepțional și un gentilom desăvârșit! Pe lângă asta, nu pare să sufere de absolut niciun defect moral. Dar colegii lui devin geloși, iar colegele se îndrăgostesc de el prea repede! Anime-ul apărut în aprilie sugerează ce s-ar întâmpla în viața liceanului ideal și cum ar reacționa oamenii normali din jurul lui.

Bonus: Ador animația, e super. Personajele au personalitate și sunt bine definite, de la derbedeii care se iau de Sakamoto în primul episod la blondul grăsuț care își începe cariera în modeling și de la mama prietenului său cel mai bun la profesorul său exigent. Sakamoto desu ga e și foarte amuzant! Anime-ul perfect!

Yuri on Ice

maxresdefault-2-1

Apărut în octombrie, Yuri on Ice este un anime despre patinatori artistici, succes, efort și… sentimente. Yuri Katsuki e un patinator mediocru cu speranțe mari, al cărui idol, Victor Nikiforov, ajunge mentorul său în urma publicării unui video viral unde Katsuki își imită efectiv modelul în viață. Asta îl aduce în Japonia și pe fiorosul Yuri Plisetsky, un star în ascensiune la numai 15 ani.

Bonus: Anime-ul are numai 12 episoade și e ideal pentru oameni stresat-ocupați și îmi amintește de Free! din motive evidente.

Mob Psycho 100

S2DnwnS.jpg

Probabil că sunt subiectivă… de fapt, cu siguranță sunt subiectivă! Dar Mob Psycho 100 mi s-a părut unul dintre cele mai reușite anime-uri pe care le-am văzut până acum. Umorul negru, în stil slapstick, graficile inedite, colorate, cu personaje caricaturale, opening-ul care îți ia ochii (… urechile?), luptele extraordinare, răsturnările de situație – toate transformă povestea tânărului Mob dintr-un shonen obișnuit într-o mică operă de artă.

Bonus: Mob are puterile unui zeu dar scopul său în viață e să impresioneze o fată. Anime-ul ăsta nu are cum să fie prost.

Astea au fost anime-urile mele preferate apărute în 2016. Care au fost ale voastre? Oare ce anime-uri noi va aduce anul 2017?

Anunțuri

5 gânduri despre „Top 5 anime 2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s