The Pastry Book Tag

De data asta ne bucurăm de un tag mai dulce, cu multe bunătăți. Nu-i așa că biscuiții și cărțile merg mână-n mână? Pentru asta există The Pastry Book Tag! Îi mulțumesc blogului Printre rânduri de cerneală pentru nominalizare!

Hai să începem!

pastry-book-tag.jpg

Croissant : name a popular book that everyone (including you) loves

giphy.gif

Marele Gatsby. Până și Holden Caulfield, celebrul erou al romanului De veghe în lanul de secară, care consideră că Adio, arme a lui Hemingway nu impresionează, are o mare simpatie pentru stilul și eroul romanului de F. Scott Fitzgerald. Old man!

Macaron : name a book that was hard to get through but was worth it in the end

0_2332

Amintirea albastră a pământului, de Alastair Reynolds (prima parte a trilogiei Copiii lui Poseidon) este ditamai tomul de peste 750 de pagini, din câte îmi amintesc. Este totodată o carte extrem de frumoasă și complexă, care redă experiențele a doi frați complet diferiți, care fug de constrângerile societății și, la nivel redus, ale familiei lor de ani buni, până ce descoperă ceva lăsat în urmă de bunica lor, întemeietoarea clanului lor, cea care a fondat lumea care îi respinge…

Vol-au-vent: name a book that you thought would be amazing but fell flat

11535786_1023137224364863_3583934666589594433_n

Girl Online, de Zoe Sugg. Aveam așteptări foarte mari, ca să fiu sinceră! Cartea nu a fost deloc așa cum mi-am imaginat… Ceea ce duce la…

Pain au chocolat : name a book that you thought would be one thing but turned out to be something else

mindra-fecioara_1_fullsize

… una dintre cărțile mele preferate. Ca de obicei, am judecat cartea după copertă înainte să o cumpăr! Mă așteptasem la o poveste de dragoste inocentă, tinerească, secolul XIX, cu grădini de trandafiri și seturi de ceai din porțelan, cu majordomi și labirinturi de gard viu. Mândra fecioară, de Joyce Carol Oates, e un roman superb, pentru cei care gustă stilul îndrăzneț care descrie toate operele sale.

Dar e complet diferit față de așteptările mele inițiale: în loc de grădini de trandafiri, avem plaja, oceanul, East Coast, bogăția victoriană e înlocuită de reședințe luxoase americane, iar amorul tineresc e înlocuit de o relație confuză între o tânără și un hexagenar muribund. Totuși, o frumusețe! Am adorat această carte.

Profiterole : name a book or series that doesn’t get enough attention

stoner

Stoner, de John Williams, e o veritabilă capodoperă. Nu am cuvinte care să poată exprima frumusețea acestei cărți! Dacă există un roman pe care să îl pot considera poetic, acela e Stoner.

Croquembouche : name a book or series that’s extremely complex

bastarda-istanbulului-top-10_1_fullsize

Bastarda Istanbulului, de Elif Shafak, e un roman care nu are un timp sau un spațiu numai al său – ba din contră, din Arizona în Istanbul, din prezent în trecutul de acum 100 de ani, un trecut al turcilor și armenilor, contestat de unii, observat obsesiv de alții. Pe lângă asta, personajele sunt numeroase, puternice, cu o individualitate bine definită și au relații strânse între ele, iar soarta fiecăruia depinde de celelalte personaje.

Și da, e un roman excepțional. Îl recomand oricui.

Napoleon : name a movie or a TV show based off a book that was better than the book itself

227443.jpg

Cu siguranță, Jurnalul lui Bridget Jones, de Helen Fielding. Cartea nu mi s-a părut cine știe ce, dar filmul m-a dat pe spate și chiar mi s-a părut relatable!

Empanada : name a book that was bittersweet

216223.JPG

La începutul romanului Persuasiune, de Jane Austen, Anne Elliot este o femeie singuratică, deprimată și bolnăvicioasă, care a fost abandonată de singura sa iubire în tinerețe. Finalul romanului este marcat de o nuntă, cu Anne fericită și începând să își recapete sănătatea.

Aș zice că, pentru un roman de Jane Austen, Persuasiune este aproape trist, dar îl salvează acel happy ending caracteristic oricărui roman austenian!

Kolompeh : name a book or series that takes place somewhere other than your home country

Majoritatea romanelor lui Haruki Murakami au loc în Japonia. Fie că e vorba de o călătorie la munte, la mare sau o ședere în universul urban al Japoniei, cititorul e mereu încântat de posibilitatea unei noi descoperiri, a revelației magicului în cotidian. În Japonia lui  Haruki Murakami, fantasticul se ascunde în cotidian și ineditul în banal.

Pate a Choux : name one food from a book or series that you would like to try

giphy (1).gif

I’d like another butterbeer, please!

Mă tentează berea cu unt din Harry Potter! Am I weird?

Aș dori să trimit mai departe acest tag și altor bloguri: More Than Books, Books and Stuff, Devoratorul de cărți și Just Reading My Books! Sper să vă placă tag-ul așa cum mi-a plăcut și mie!

Anunțuri

5 gânduri despre „The Pastry Book Tag

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s