Recenzie : Jane Austen merge la Hollywood de Abby McDonald

tn1_jane_austen

Descrierea cărții:

Rămase pe drumuri după moartea tatălui lor, Grace și Hallie sunt nevoite să se mute și să ia viața de la capăt în casa unui unchi bogat din Beverly Hills. În timp ce Grace cea matură și prudentă suspină în tăcere după prietenul pe care l-a lăsat în urmă, Hallie cea exuberantă și nesăbuită selasă sedusă de strălucirea Hollywoodului, aspiră să ajungă actriță și se îndrăgostește până peste cap de solistul unei trupe de rock. Nu le ia însă mult să descopere că nici trecutul nu e atât de ușor de idealizat, niciHollywoodul nu e făcut numai din faimă și sclipici. Aducându-i un omagiu lui Jane Austen în acest „remix“ al celebrului roman Rațiune și simțire, Abby McDonald ne oferă o versiune contemporană, condimentată cu mult umor, a luptei dintre reținere și spontaneitate, dintre stăpânirea de sine a unei firi chibzuite și furtuna emoțională în care se lasă antrenat un temperament ce nu cunoaște altă lege decât pasiunea.

Părerea mea:
Hallie și Grace au parte de o schimbare în viața lor după ce le-a murit tatăl. După acest eveniment nefericit, cele două surori și mama acestora sunt nevoite să plece din casa în care au trăit atâția ani.
Salvarea vine de la un unchi destul de bogat, din California, care le oferă un cămin.
Au parte de o primire foarte călduroasă iar locul este minunat, o mare schimbare pentru ele, lumea e diferită față de ce știau ele.
Portia e de vină dar ele se descurcă, Theo e singurul care îi simte lipsa lui Grace, acesta ținând foarte mult la ea. Cea mai încântată de noua locație e Hallie, așa își va împlini un vis de al ei.
Theo și Grace țin legătura numai că uneori distanța își face simțită prezența.
Hallie are și ea probleme, dar are parte de schimbări din toate punctele de vedere, o să fie îndrăgostită și tristă, dar își va reveni datorită familiei și a lui Brandon.
Nu vreau să dau prea multe spoilere, recomand această carte tuturor mai ales celor care citesc acest gen de carte.
Un roman chick-lit pe care îl voiam să îl citesc demult și mă bucur că am avut această ocazie.
Ați citit această carte? Cum vi s-a părut?
Cartea a apărut la editura ALL.
Cartea Jane Austen merge la Hollywood de Abby McDonald poate fi cumpărată online de pe website-ul editurii ALL.RO.

Mulțumesc editurii ALL pentru această carte.

15754481
Câteva citate din carte:

„ Hallie nu o înțelegea pe Grace. Cât ai bate din palme, trecuseră de la sărăcie la traiul ideal în inima unui oraș în care câinii umblau cu covrigi în coadă și într-o casă în care puteau dispune de serviciile unui valet la orice oră din zi sau din noapte.”

„- Nu-l urăsc, răspunse Grace cu hotărâre.
– Da, sigur! zise Hallie cu asprime. Iar Portia face ce consideră ea că e mai bine pentru noi, mama o să-și vină în fire în curând și tu nu stai toată suspinând după scumpul de Theo.”

„Se întoarse și o luă la fugă pe scări. Ce făcea? De ce stricase totul? Își luau rămas-bun; ar fi trebuit să fie un moment deosebit.”

„Asta fiindcă el era perfect pentru ea. Sensibil, atent, creativ, puternic. Încă din noaptea în care Dakota o salvase din apele nemiloase ale oceanului – atât de curajos, de eroic -, Hallie trăise într-o constantă agitație. Era de-ajuns doar să se gândească la el și simțea cum îi crește adrenalina.”

Reclame

2 gânduri despre „Recenzie : Jane Austen merge la Hollywood de Abby McDonald

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s