Mituri, legende şi superstiţii

NOAPTEA DE SÂNTANDREI

Imagini pentru satul noaptea

Deşi suntem învăţaţi de mici că sărbătorile noastre  ţin de religie sau doar de distracţie majoritatea au rădăcini întunecate, rădăcini întunecate care nouă ni se par un clişeu, însă care pe vremuri au reuşit să insufle groaza în oameni.

Noaptea de Sântandrei, numită şi Noaptea Strigoilor, este prezentă chiar şi în romanul „Dracula” de Bram Stoker sub numele de walpurgis nacht înfăţişând o noapte a urgiei.

Imagini pentru night snow

În această seară se presupune că spiritele morţilor au libertatea de a se îndepărta de locul de locul lor de veci şi de a putea pătrunde în casele oamenilor urmărind persoanele care ies afară după lăsarea întunericului.

Am putea spune că Sântandrei este o verişoară foarte îndepărtată a sărbătorii Halloween exceptând faptul că în trecut oamenii, de Halloween, îşi permiteau să iasă din casă şi chiar se costumau în creaturi pentru a trece neobservaţi printre spirite în timp ce de Sântandrei oamenii se adăposteau în casă cu mult înainte de lăsarea nopţii îndraznind cu tragere de inimă să privească pe geam de teamă că vor atrage spiritele către ei.

Imagini pentru vampire at the window capturey8iu

Şi cum avem fantome e imposibil să nu avem şi vrăjitoare de care să ne ferim, dar nu vă faceţi probleme pe ele trebuie să le căutaţi în inima pădurii ca să le găsiţi în faţa focului spunând incantaţii şi aducând blesteme pe capul celor care le-au supărat pe parcursul anului.

Probabil ăsta era un motiv pentru a nu te lua la ceartă cu vreun vecin de al tău: dacă era femeie riscai să fi blestemat de ea iar dacă era bărbat, desigur e valabil şi pentru femei, să te bântuie după moarte.

Imagini pentru witch fire

Strigoii sunt cei de care ar trebui să vă temeţi căci dacă aveaţi ghinionul să rămâneţi afară după lăsarea întunericului aceştia vor încerca să intre în vorbă cu tine încercând să te convingă să-i primeşti în casă sau să-i laşi să doarmă în hambar. Deobicei dacă omul refuza acesta îi punea o ultimă întrebare fară sens iar dacă acesta răspundea îi fura glasul pentru a-i păcăli familia.

Metoda de a trece de un strigoi e destul de simplă: nu văd, nu aud, nu vorbesc, nu-mi pasă. Fiind fantome nu pot decât să sperie oamenii iar fără cooperarea unuia nici ei nu pot face nimic.

Imagini pentru bleach karin ghost

Bineînţeles că pe parcursul timpului s-au spus şi se vor mai spune o mulţime de lucruri. Sunt destul de sigură că şi ce am scris până acum nu a apărut decât dintr-o frică iraţională a oamenilor de demult.

Aceasta a fost prima versiune a Nopţii Strigoilor auzită de mine când eram mică, n-am văzut niciodată la geam vreun strigoi, dar poate voi o să aveţi mai mult noroc.

Imagini pentru ice queen

2 gânduri despre „Mituri, legende şi superstiţii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s