” Percy Jackson şi Olimpienii ” de Rick Riordan.

If you’re reading this because you think you might be one, my advice is: close this book right now. Believe whatever lie your mom or dad told you about your birth, and try to lead a normal life.
Being a half-blood is dangerous. It’s scary. Most of the time, it gets you killed in painful, nasty ways.
If you’re a normal kid, reading this because you think it’s fiction, great. Read on. I envy you for being able to believe that none of this ever happened.
But if you recognize yourself in these pages-if you feel something stirring inside-stop reading immediately. You might be one of us. And once you know that, it’s only a matter of time before they sense it too, and they’ll come for you.
Don’t say I didn’t warn you.
My name is Percy Jackson.
I’m twelve years old. Until a few months ago, I was a boarding student at Yancy Academy, a private school for troubled kids in upstate New York.

Traducerea este făcută de mine.

Uitaţi cum stă treaba, nu eu am cerut să fiu semizeu. Dacă citiţi asta pentru că vă gândiţi c-aţi putea fi unul vă dau un sfat: închideţi cartea chiar acum. Credeţi minciuna pe care v-a spus-o mama sau tata la naştere, şi încercaţi să trăiţi o viaţă normală.

Să fii un semizeu este periculos. Este înfricoşător. În marea parte a timpului, te omoară în cele mai dureroase, dezgustătoare moduri.

Dacă eşti un copil normal, citind asta pentru că tu crezi că e ficţiune, grozav. Citeşte. Te invidiez pentru că eşti capabil să crezi că nici un dintre aceste chestii nu s-a întâmplat. Dar dacă te recunoşti în aceste pagini – dacă simţi ceva tulburător înăuntrul tău – încetează să mai citeşti. Ai putea fi unul dintre noi. Şi odată ce ştii asta, este doar o chestiune de timp până ce ei vor putea să simtă şi ei, şi vor veni după tine.

Nu spune că nu te-am avertizat. Numele meu este Percy Jackson. Am doisprezece ani. Până acum căteva luni, eram un elev la Yancy Academy, o şcoală privată pentru copii cu probleme din nordul New York-ului.

Imagini pentru percy jackson si olimpienii

” Percy Jackson şi Olimpienii ” de Rick Riordan este o serie de cărţi ce au la bază mitologia greacă.

Percy este un adolescent de doisprezece ani cu dislexie şi ADHD, întrând în probleme fără să vrea şi ajunge să fie exmatriculat în fiecare an de la şcoala la care învaţă.

Totul începe la Academia Yancy, unde Percy se enervează pe o colegă de a sa care îşi tot bătea joc de cel mai bun prieten al său, Grover, şi fântâna explodează. Suplinitoarea îl observă pe Percy şi îi spune că vrea să discute cu el dar este atacat de ea, transformându-se într-o creatură mitologică, o furie, ce îi este loială lui Hades. Din fericire, Percy o înfrânge cu ajutorul profesorului său Domnul Brunner, care îi dă un pix ce se transformă într-o sabie.

Percy află că este semizeu atunci când mama sa îl duce în Tabăra Semizeilor, un loc sigur pentru cei ca Percy. Când sunt aproape de tabără, aceştia sunt atacaţi de minotaur. Băiatul dă dovadă de vitejie când îl înfrânge, dar îşi pierde mama, care a fost răpită de zeul lumii de jos.

Acesta este dus de Grover, Chiron şi Annabeth în tabără, unde vom afla că directorul taberei este Dionis, zeul vinului şi nebuniei, şi că este fiul lui Poseidon, zeul apelor, tatăl cailor, aducătorul de furtuni şi cutremure, unul din ” Cei Trei”.

După ce Percy află că tatăl său este Poseidon, acesta află de ce au fost trimise atâtea creaturi ca să-l omoare, fulgerul lui Zeus a fost furat şi Percy a căzut ca ţap ispăşitor.

Ca să recupereze fulgerul şi ca să afle cine l-a furat, Percy se îmbarcă într-o călătorie plină de aventură şi umor, plină de monştrii din mitologia grecă şi o lută sau două cu zeii greci.

Această serie a fost din punctul meu de vedere una amuzantă dar şi plină de aventură, prietenii dar şi cu trădări. Se merită să fie citită, şi dacă aţi văzut ecranizarea primelor două cărţi, ce părere aţi avut?

Această serie a apărut la Editura Arthur.

Chiar aş vrea să vă aflu părerea.

4 gânduri despre „” Percy Jackson şi Olimpienii ” de Rick Riordan.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s