Citate – Codul blestemat de Adam Blake

„Este foarte tulburător. Şi ne-a fost extrem de greu să nu se afle în presă despre această întâmplare. O astfel de poveste ar produce cele mai senzaţionale ştiri.

Dar nu s-a deranjat să aducă o sacoşă de dimensiuni decente şi nici n-a şterpelit ceva destul de vizibil pentru a fi observat. Asta însemna un autocontrol de fier sau o misiune foarte precisă. Apoi, mai era cuţitul. Să fi fost vreun mesaj? Vreo ameninţare? O glumă de prost gust? Dacă există vreun organ intern care guvernează instinctele unui detectiv, acela îşi făcea simţită prezenţa. Ea venise acolo doar ca să-i facă profesorului o favoare, dar şi pentru bani. Trebuia să recunoască, devenise deja sincer interesată. ”

Tabloul depozitelor muzeului, pe care-l avea Kennedy în minte, era unul foarte romantic, abia acum realiza asta. Îşi închipuise săli subterane vaste, cu tavane arcuite în stil gotic, dar cu uşi din oţel ultramoderne, ca uşile din subsolurile băncilor. Fie asta, fie magazia gigantică din primul film Indiana Jones, cu nesfârşite minunăţii, sigilate şi îngrămădite în lăzi identice: Peştera lui Aladin în culori de camuflaj.”

15852031
Intervenţia lui Leo Tillman de la Londra ne-a făcut să câştigăm ceva timp, dar nu există nici un motiv să credem că asta i-ar fi deturnat planul general – de a pune în aplicare, rând pe rând, toate profeţiile şi de a-i forţa mâna lui Dumnezeu.”

— Deci nu ştiţi, conchise Kennedy. Nu aveţi nici o idee cât de departe aţi mers sau la care profeţie a ajuns Ber Lusim. Care este proiecţia pe care caută să o împlinească.”

— El a ajuns la ultima profeţie. N-aţi văzut ce-a făcut Shekolni acolo jos? Cum a lăsat-o să se strecoare printre voi, atunci când nu vă uitaţi?
Acum, Nahir a fost obligat să o ia în seamă. Bodogăni ceva ce părea să fie un blestem în vechea aramaică, după care s-a răsucit cu fata la ea.
— Vorbeşti despre lucruri pe care nu le înţelegi, spuse el. Există mistere care nu vă vor fi niciodată revelate – chiar dacă v-aţi petrece toată viaţa să le studiaţi.”

Cartea a apărut la editura Trei.

3 gânduri despre „Citate – Codul blestemat de Adam Blake

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s