Recenzie: Ultimul vis al Cleopatrei-Christian Jacq

      Cleopatra, una dintre cele mai puternice si celebre femei din istorie, este protagonista acestui roman, scris de autorul francez Christian Jacq.  Frumoasă, tânără, ambițioasă și inteligentă, este hotărâtă să ajungă faraon și să redea Egiptului gloria sa de altădată.

        Este însă nevoită să renunțe la visul său, întrucât este înlăturată de la conducere de fratele ei mai mic și avid de putere, Ptolemeu al XIII-lea, manipulat de trei oameni cu funcții-cheie în stat:eunucul Ponthius, șeful guvernului, eruditul Teodot, preceptor al regelui și Achillas, comandantul armatei. Este  avertizată de către slujnica ei credincioasă, Charmion, că va fi ucisă dacă nu părăsește imediat Alexandria și fuge împreună cu aceasta, cu bijuterii, mătăsuri și oamenii care i-au rămas devotați.

       După douăzeci de zile de călătorie, perioadă în care își dă seama că latura ei egipteană a înlăturat-o pe cea de grecoaică, ajunge împreună cu echipajul ei în orașul Hermonthis, unde află situația dificilă în care se află toți locuitorii Egiptului și le promite că va ajunge din nou la putere și că va face tot ce îi va sta în putință să transforme sărăcia într-o problemă ce ține de domeniul trecutului.

       După alte călătorii ajunge în orașul Ascalon, unde este primită de toată lumea cu respect și iubire și se stabilește acolo pentru o perioadă. Primarul, pe care îl copleșește cu bijuterii, decide să bată monedă cu efigia ei, Cleopatra simțindu-se foarte bine în acest oraș.  Își face o armată de mercenari și decide să se întoarcă în Alexandria, unde dorește să urce din nou pe tron.
Între timp, războiul dintre Caesar și Pompei se sfârșește cu victoria lui Caesar,cu care Cleopatra se aliază, între cei doi înfiripându-se o frumoasă poveste de iubire.

     Va reuși Cleopatra să își îndeplinească visul măreț? Va putea să rămână împreună cu Caesar? Ce se va întâmpla cu fratele ei mai mic și cu cei trei”papusari” care îl controlează? Ce va face sora mai mică și invidoasa a Cleopatrei, Arsinoe? Răspunsurile acestor întrebări le veți afla dacă veți achiziționa romanul lui Christian Jacq, apărut la editură ”ALL”.

Cartea Ultimul vis al Cleopatrei poate fi cumpărată online de pe website-ul editurii ALL.RO. 

1036965

2 gânduri despre „Recenzie: Ultimul vis al Cleopatrei-Christian Jacq

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s