Top 5

HALLOWEEN

Acesta e un top special de halloween în care voi alege 5 cărţi specifice acestei zile.
Nu ştiu dacă mai e nevoie s-o spun, dar topul este strict după gusturile mele.

Imagini pentru red witch

 1. Top 5 cărţi

5. Dracula de Bram Stoker

Ştiu că pare clişeu şi că sigur cartea lui Bram Stoker a apărut în alte sute de topuri, dar nici nu pot să nu o includ sub acest pretext.
Cum iubesc cărţile clasice, iar Dracula a fost prima mea carte cu vampiri, îşi are cu siguranţă loc în topul meu.
Motivul pentru care am ales această carte este simplu: iubesc povestea, personajele şi tot ce ţine de ea.

Imagini pentru dracula de bram stoker

4. Şobolanii de James Herbert

Mulţi dintre noi urăsc şobolanii, inclusiv eu, mulţi nu vor să-i vadă, să-i atingă, nici măcar să se gândească că sunt prin apropierea lor, dar atunci când şobolani mari dornici să se hrănească din oricine le ies în cale e posibil ca frica pentru aceşti rozători, care ar trebui să se afle în colţişoare întunecate ci nu în lumina zilei, să ajungă la cote maxime.

Imagini pentru sobolanii de james her

3. Medici nazişti. Exterminarea medicală şi psihologia genocidului de Robert Jay Lifton

În caz că ficţiunea nu e pe placul tău poţi citi această carte şi poate vei avea mai mult noroc ca mine la capitolul somn.
Cartea lui Robert Jay Lifton povesteşte experimentele medicale ale naziştilor făcute pe evrei şi pe soldaţii ruşi capturaţi în război. Experimentele descrise aici sunt mai mult decât oribile ele fiind făcute pe cobai umani fără anestezie de la copii până la bătrâni.

Imagini pentru medici nazisti exterminarea

2. Anna în veşmânt de sânge de Kendare Blake

Cartea aceasta am citit-o recent şi îşi are locul în acest top nu pentru că m-ar fi speriat ci pentru că mi-a trezist sentimente puternice de la exaltare până la tristeţe iar în multe capitole am râs cu poftă.

Imagini pentru anna in vesmant de sange

 1. Cimitirul animalelor de Stephen King

Acum am să fiu puţin nedreaptă căci asta e o carte pe care n-am citit-o ci pe care vreau de mult timp s-o citesc atrăgându-mă de la nume şi de la recenzile pe care le-am citit despre ea.

Imagini pentru cimitirul animalelor stephen king

 

4 gânduri despre „Top 5

 1. Eu spun pas acestor carti. Nu sunt pentru mine iar aceasta sarbatoare ma enerveaza. Nu am nimic cu nimeni. Este strict parerea mea si sunt sentimentele mele.

 2. Interesanta includerea in lista, la tema asta, a cartii despre nazisti… „Medici nazişti. Exterminarea medicală şi psihologia genocidului de Robert Jay Lifton”, nu am citit-o, dar asta mi-a atras atentia, ma intereseaza.

  1. Am inclus cartea deoarece e una dintre putinele care m-a facut sa ma intreb daca ar mai trebui s-o citesc.
   Sfat: Daca vrei s-o citesti pregateste-te psihic.

   1. Imi dau seama, inteleg. Am avut acelasi sentiment cu ” Am fost medic la Auschwitz” de Miklós Nyiszli. Si mai am cateva despre subiectul acesta, si daca mai permiteti o recomandare, apropos de literatura americana si legat de subiectul „nazism”, ma refer, dar literatura de cea mai inalta clasa, o capodopera, una dintre cele mai bune carti pe care le-am citit, „Alegerea Sofiei”, Wiliam Styron, tot asa, sa va pregatiti psihic, este ingrozitor de brutala, dura, dar… dupa pararea mea, este una dintre cele mai oneste carti despre natura umana. Nu-mi dau seama prea bine daca este potrivit sa v-o recomand, insa, sa nu uitati de ea… oricat de tarziu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s