Pisica Luna te cheamă la Anim’est!

Vreau în primul rând să îi mulțumesc blogului pentru sponsorizarea culturală, care mă va ajuta să particip la diferite evenimente cool din București: festivaluri, târguri, lansări și alte lucruri faine. Acesta este primul articol dintr-o (sper) lungă serie legată de tot ce e hot în București, de la filme la muzică și de la teatru la cărți.

În luna octombrie, a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație, Anim’est, a fost super cool. Aproape la fel de cool ca pisica Luna, mascota acestei ediții. După cum se observă din următorul material promoțional, pisica Luna are întotdeauna dreptate, iar unul dintre multele lucruri pe care le știe cu siguranță este că Anim’est este thebomb.com.

Lungmetraje, scurtmetraje, concerte, workshop-uri, tot tacâmul…

Festivalul a avut loc în București, de pe 7 pe 16 octombrie, și la Chișinău, de pe 27 pe 30 octombrie. În cinematografele și cinematecile bucureștene Cinema PRO, Cinema Eforie și Cinema Elvire Popescu (de la Institutul Francez), dar și în diferite alte locații, cum ar fi clubul Fabrica și Institutul Cervantes, nu numai că s-au difuzat scurtmetraje și lungmetraje animate, majoritatea fie filme de animație de calitate sau scurtmetraje care au participat la competiții românește sau internaționale, dar s-au ținut și seri tematice, cum ar fi Creepy Animation Night, Trippy Animation Night și Animusic. Tematica acestor serate a pendulat între înfricoșător, bizar și muzical, oferind spectatorilor o mare varietate de spectacole.

Pentru că tematica acestui ani a fost superba felină (ne uităm la tine, Luna), printre colecțiile de scurtmetraje de tip competiție sau Minimest (pentru copii) s-au strecurat ușor cele două colecții Cat Toons, de scurtmetraje cu și despre pisici.

Dintre atâtea filme și având la dispoziție atât de puțin timp, probabil că vă întrebați: Și unde exact ai fost? Ei bine, aveți răbdare! Imediat vă spun.

Repertoriul meu a fost slăbuț, dar tot am avut o impresie destul de bună despre eveniment. Am fost la Creepy Animation Night, într-o seară de sâmbătă, apoi la Cat Toons 2, într-o după amiază. Țin să spun că studenții și elevii au intrarea liberă până la ora 16.30, iar în zilele de weekend un bilet de film (cu excepția celor trei mari evenimente) costă numai 5 lei.

În alte cuvinte, nu e nevoie neapărată de foarte mulți bani ca să participi o dată sau de două ori.

creepy-animation-animest.jpg

Creepy Animation Night a fost o serată destinată filmelor înspăimântătoare și erotice, accesul minorilor fiind interzis la evenimentul nocturn. De la 23.00 la 3.00, programul serii a inclus două pauze, care să marcheze trecerea de la horror la erotic și de la erotic din nou la horror. Componenta erotică a fost dezamăgitoare, poate pentru că mă așteptam, dacă nu la creativitate, măcar la stil, dar unele dintre animațiile horror chiar mi-au captat interesul. Faptul că s-a ținut seara târziu a sporit factorul horror, care e o idee foarte bună dacă te pregătești de Halloween, iar Cinema PRO, fiind aproape de Universitate, e un loc destul de sigur, deci watch the night away.

Cat Toons 2 a fost uneori drăguț, alteori bizar. Am recunoscut acolo o animație care intrase și în Creepy Animation Night, fapt care m-a mirat, având în vedere că nu era din cele mai inocente imagini. Totuși, am trecut peste și am descoperit că o bună parte din animațiile incluse erau foarte plăcute. Catherine rămâne în continuare preferata mea, relatand povestea unei femei stângace, care nu poate avea grijă de animalele sale – din fericire, pisicile sunt animale cu adevărat independente!

Ce cred despre Anim’est, după ce am văzut până acum? Nu e rău, chiar nu e rău deloc. Și, fără să pretind că toate animațiile incluse sunt aur curat, pot să spun cu plăcere că vreau să vin și la anul.

Un gând despre „Pisica Luna te cheamă la Anim’est!

  1. Ma bucur penrtu tine 🙂 . Inseamna ca ai avut momente minunate si te-ai delectat cu ceva frumos. Eu nu le am cu filmele de genul acesta asa ca nu ma pot pronunta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s