” Damnare ” de Lauren Kate

” Ţinu foaia cu mâna întinsă în faţă, ca să vadă cât progresase. Era dificil să lucreze fără s-o aibă în faţa ochilor, dar, pe de altă parte, nu ar fi putut să schiţeze nimic în prezenţa ei. De când sosise ea de la Londra – ba nu, de când o văzuse prima dată – fusese mereu nevoit s-o ţină la distanţă.
Cu fiecare zi care trecea, ea se apropia mai mult de el, şi, în fiecare zi, lui îi era mai greu să reziste. Acesta era motivul pentru care avea să plece de dimineaţă – în India, în Americi, nu ştia şi nici nu-i păsa. Oriunde ar fi ajuns în cele din urmă, i-ar fi fost mai uşor decât să rămână aici. „

damnare_1_fullsize

” Damnare ” este o serie de cărţi scrisă de Lauren Kate despre îngerii căzuţi un război între Rai şi Iad, acest răboi pornind de la o iubire între doi îngeri.

Lucinda Price este o fată de şaptesprezece ce a trecut recent printr-o tragedie şi a fost învinuită de acea întâmplare. Aceasta este trimisă la Internatul Sword & Cross, o şcoală de corecţie pentru adolescenţi. Este trimisă la această şcoală de către părinţii ei din cauza incidentului la care a fost martoră şi învinovăţită.

Ajungând la această şcoală, lucrurile se vor complica puţin, pentru că este o persoană ce îi va da peste cap toată viaţa, ajungând să se întrebe dacă acesta era destinul ei.

Această serie mi-a provocat atâţia fiori pe şira spinării, lăsându-mă în suspans fix în punctul culminant. când voiam să ştiu c se petrece cu personajele. Lauren Kate a reuşit să îmbine goticul cu plăpândul, creând astfel un univers magic. Nu mă aşteptam ca şcoala să fie într-un cimitir şi că elevii care sunt pedepsiţi să cureţe pietrele funerare şi mai mult ca sigur nu mă aşteptam ca Lucinda să aibă vreo legătură cu ceilalţi îngeri căzuţi din şcoală.

Luce este misterul ce trebuie dezlegat, trebuia să aflu ce o face aşa specială, de ce continua să moară ori de câte ori se afla în preajma lui Daniel. De ce se reîncarna şi de ce tot murea. Această serie te face să stai cu sufletul la gură, eşti însetat de mai multă cunoaştere, dorind să dezlegi misterul ce înconjura întreaga gaşcă de îngeri, şi după ce l-ai dezlegat să rămâi cu gura căscată de uimire.

Lauren Kate a reuşit să creeze un univers superb plin de romanţă, fantezie şi mult suspans. Nici nu ştii la ce să te aştepţi. Prima dată am crezut că voi fi dezamăgită, dar s-a dovedit a fi o carte pe care nu o poţi uita aşa de repede. Ştiu că îngerii căzuţi sunt un subiect comun în zilele acestea, dar Lauren Kate a creat o lume în care îngerii sunt văzuţi ca nişte fiinţe ce vor să meargă acasă, iar  iubirea dintre Luce şi Daniel este ceva uimitor.

Această serie a apărut la Editura Litera.

Dacă aţi citit această serie, cum vi s-a părut? Ce v-a impresionat cel mai mult?

2 gânduri despre „” Damnare ” de Lauren Kate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s