Legende, mituri şi superstiţi

AMERICA

  1. Podul miresei

Nunţile sunt mereu un prilej de bucurie, mai puţin atunci când mireasa este părăsită la altar.
Aceasta e povestea unei tinere din Pennsylvania care, părăsită în faţa altarului, decide în durerea şi nebunia sa de moment să-şi ia viaţa aruncându-se de pe un pod.
Legenda spune că daca mergi noaptea pe podul de pe care s-a spânzurat fata, opreşti maşina pe mijlocul acestuia, pui cheile pe acoperişil maşinii apoi priveşti în oglinda retrovizoare o vei vedea, şi auzi, pe mireasă strigând ca în yiua morţii ei.
Acum voi fi puţin cârcotaşă şi am să întreb de ce naiba ar scoate cineva cheile din contact ca să le pună pe maşină şi oare cine a încercat prima dată acest ‘ritual’ de chemare?

2. Bloody Mary

Americanii au inventat o mulţime de legende care s-au extins prin mai toată lumea, Blooy Mary are mai multe variante legate despre o fată/femeie pe nume Mary care în unele versiuni e o mamă care şi-a pierdut copilaşul sau o fată frumoasă care a rămas mutilată iar într-o variantă s-ar zice că e Regina Maria I, probabil o referire la numărul mare de avorturi.
Un lucru e sigur totuşi, este o fantomă captivă în oglindă care poate fi invocată, iar pentru a face asta nu ai nevoie decât de o oglindă şi o lumâbare.
Du-te în baie, stinge lumina, aprinde o lumânare apoi, depinzând pe care fantomâ încerci s-o invoci ori te roteşti în cerc strigând Bloody Mary, ori o rogi să apară până începi să o ameninţi mărturisind că tu i-ai ucis copilul,sau te uiti fix în oglindă şi o chemi pe nume de trei ori.

3. Mama o iubeşte

În anul 1699 din Carolina de Nord e forţată să fugă pentru a-şi salva fetiţa nou născută de mânia soţului ei care îşi dorea un fiu.
Femeia îşi înfăşură copila într-o pătură şi fugi cu ea în zăpadă, se refugie într-o pădure unde îşi alăptă copilul.
Din cauza gerului femeia îngheţă peste noapte, însă fetiţa protejată de trupul mamei supravieţui până dimineaţa când ambele fură găsite de un bărbat. Tatăl nu recunoscu copilul spunând că soţia îl înşelase.
Fetiţa ajunse la orfelinat iar mama fu ingropată, doar că spiritul femeii rămase în pădure incapailă să înţeleagă ce s-a întâmplat şi crezând că cineva îi furase fetiţa.
Se spune că dacă te duci prin pădure s-ar putea să dai nas in nas cu femeia întrebând unde e copilul ei implorând să-i fie dat înapoi, că nu contează că este fată pentru că ‘mama o iubeşte’

Reclame

4 gânduri despre „Legende, mituri şi superstiţi

  1. Mmm deja am pielea de găină. De Bloody Mary știam, de celelalte nu. Dar tot despre Bloody Mary cred că este cea mai înfricoșătoare :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s