Recenzie : Zeița oarbă de Anne Holt

01
Descrierea cărții :

Un traficant de droguri omorât în bătaie este găsit pe malul râului Aker, într-o suburbie din Oslo. Întâmplarea nu face prea multă vâlvă, până când, câteva zile mai târziu, avocatul victimei este găsit, şi el, asasinat în propriul apartament. Seria de morţi suspecte continuă, ceea ce o conduce pe inspectoarea de poliţie Hanne Wilhelmsen către o reţea mafiotă de trafic de stupefiante, dirijată de undeva din rarefiatele sfere ale societăţii norvegiene.
Până la ce nivel va reuşi să ajungă încăpăţânata anchetatoare secondată de ofiţerul de poliţie Håkon Sand? Şi care vor fi procedurile legale prin care va putea dejuca strategiile avocăţeşti ale suspecţilor?

Seria Hanne Wilhelmsen , volumele care au apărut și la noi :
1. Zeița oarbă;
2. Fericiți cei însetați;
3. Moartea demonului.

Părerea mea:
E prima carte citită de la această autoare și mi-a plăcut enorm, mai vreau!
Hanne Wilhelmsen are parte de un caz greu, întortocheat, dar alături de Hakon Sand va reuși să îl rezolve.
Este foarte bună în ceea ce face. Este un inspector foarte bun, nu se lasă învinsă de mici piedici.
Mai multe persoane sunt găsite moarte, traficul de droguri are de suferit, afacerile unor persoane importante vor fi descoperite.

Printre suspecți sunt persoane importante, indiciile sunt puține, echipa trece la acțiune, urmăriri și coduri.
Pentru că o anumită persoan riscă să fie descoperită, aceasta trece la acțiune, cei ce știu de afacere mor ca să nu spună poliției când vor fi interogați.
Iar persoana care a descoperit prima victimă, Karen Borg, este în mare pericol, devine avocata unei persoane care este implicată în această afacere cu droguri. Acesta îi relatează totul și se sinucide ca să nu fie omorât.
Nu numai Karen va fi atacată…Hanne la fel, este atacată de o persoană misterioasă, dar își revine. A fost un avertisment, dar Hanne nu se lasă intimidată de această situație.
Hakon Sand ține la Karen și se teme pentru ea, se implică mai mult în acest caz, știind că dezvăluirile viitoare vor afecta multe persoane din avocatură și politică.
Karen după ce află tot de la aceea persoană nu știe exact ce să facă, dar după sinuciderea lui, se duce departe de oraș.
Hanne și Hakon au nevoie de informațiile acelea, dar se pare că iarăși apar piedici. Mult suspans și acțiune în această carte. O carte polițistă pe gustul meu. Ca să aflați ce o să mai facă Hanne și Hakon trebuie să citiți cartea, o recomand tuturor.
Mulțumesc Tărgul Cărții pentru această carte. Voi ați citit această carte? Cum vi s-a părut?
Cartea a apărut la editura TREI.

anne_holt_novel_cover_a_p

Totuși teama ce îl consuma nu putea fi domolită așa de ușor; niște gheare sângeroase îi prinseseră inima în menghină, iar durerea era intensă.

Dărâmă o probă, desființează o alta, și, în final, tot ceea ce știam devine o zeamă de fapte incerte, suficientă cât să fie pus totul sub semnul îndoielii. Și cât ai zice pește, vrabia a zburat, iar litera legii e pusă în practică. Spre folosul cui? Al meu în niciun caz.

Inchiziția. Asta e ceea ce numesc eu un proces adevărat – judecător, procuror și avocat, toți într-unul singur. Atunci se făcea dreptate, nu era doar o trăncăneală despre lege favorizând infractorii și gangsterii.

– Lăcomia, se gândi el. Lăcomia este cel mai temut inamic al infractorilor. Moderația este cheia succesului.

2 gânduri despre „Recenzie : Zeița oarbă de Anne Holt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s