Eroul eroilor – Boku no Hero Academia

Într-o lume în care 80% din populația planetei are puteri supranaturale, oamenii obișnuiți sunt văzuți ca o raritate, chiar o povară pentru societate. Izuku Midoriya, un băiat fără puteri, visează să devină cel mai mare supererou din lume, întrecându-l pe All Might, simbolul universal al păcii, un erou de o forță și un curaj incomensurabile, care a salvat deodată 100,000 de oameni. Din păcate, statutul său de ”lipsit de puteri” îl aduce în situația în care este obligat să ducă o viață ”normală”, de cetățean.

Când întreaga societate îi neagă dreptul de a-și urma visele și Midoriya e pe cale să renunțe, îl întâlnește pentru prima oară pe All Might, modelul său în viață. Nefiind în stare să renunțe, Midoriya se ține după eroul său, numai pentru a descoperi un secret teribil, care îi va schimba viața pentru totdeauna.

78745.jpg

Boku no Hero Academia, un anime produs în 2016 (neterminat) de Studio Bones, același studio care a produs anime-urile iconice Fullmetal Alchemist și Soul Eater, relatează povestea unui personaj normal într-o lume excepțională – singurul om fără un talent sau o putere extraordinară într-o lume extraordinară, tânărul Midoriya nu are norocul de partea sa până în ultimul moment, atunci când i se dă posibilitatea să acceadă la glorie.

Ambiția sa și dorința sa de autodepășire îl duc pe drumul către UA, academia eroilor la care aspirase încă din școala primară, iar inteligența sa îl ajută să gândească strategic în loc să se arunce încrezător în fața pericolului. Pe măsură ce puterile lui se dezvoltă, se dezvoltă și personalitatea lui. Cred că, în ciuda fanservice-ului nerușinat (pentru că hello, Japonia), mesajul anime-ului pare a fi triumful psihicului asupra fizicului, al perseverenței, al voinței.

La fel ca orice shonen care se respectă, Boku no Hero Academia prezintă o morală pentru optimistă pentru a se raporta la realitate, dar care încurajează privitorul să se ridice de pe scaun și să facă ceva cu viața lui, ceva ce nu vedem des în majoritatea serialelor apusene. Fiind un anime aproape tipic (eroul are un rival, e exclus de societate, e special, toate femeile sunt frumoase și îmbrăcate sumar), pot spune totuși că Boku no Hero Academia e un anime bun și merită văzut.

Aș fi putut scrie o recenzie mai reușită, dar asta ar fi însemnat multe spoilere. Din primul episod, avem parte de o grămadă de revelații. Anime-ul e extrem de dinamic și totul se întâmplă atât de repede. Dați-i o șansă, povestea chiar are ceva de oferit.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s