Mituri si legende britanice

 

14164189_745323748940570_1440042642_o

 

1. Vânătorul Herne

Vânătorul Herne a fost cândva paznicul unei păduri pe timpul domniei Elisabetei I.

Aceasta, după comiterea unei crime, plin de remuşcări şi mai mult de teama că va fi găsit vinovat se spânzură de ramurile unui copac bătrân, dar nici moartea nu ia putut şterge vina. Acum el păzeşte pădurea Windsor ca spirit alungând pe oricine intră în ea având gânduri rele

2. Moveren

Moveren este o sirenă care într-o seară ajunsă într-un sat îl aude pe cântăreţul Matthew fiind atrasă imediat de vocea sa.

Moveren îl ascultă nopţi la rând până când acesta deveni conştient de prezenţa ei. Deşi speriat la început Matthew începe să se obişnuiască cu existenţa ei şi cu sentimentele care se înfiripă în inima sa. Într-un final decide să plece impreuna cu ea şi să locuiască in mare. Oamenii spun si astăzi că il pot auzi pe Matthew cântându-i sirenei făcând ca şoaptele valurilor să aibă sens.

3. Legenda regelui Arthur

Sunt mulţi care ştiu legenda regelui Arthur, dar puţini care o cred cu adevărat.

E foarte posibil să fi existat cândva un rege numit Arthur care să fi stat pe tronul Angliei, dar e improbabil ca legenda sa să fie suta la suta reală. Deşi au fost multe dovezi care să ne facă să credem asta aproape toate s-au dovedit false.

 

Reclame

4 gânduri despre „Mituri si legende britanice

  1. Foarte frumos articol. Cat despre regele Arthur si a sa Excalibur, desi aparent nu au legatura o sa gasesti o teorie foarte interesanta (si o lectura placuta istorica) in cartea „Ultima legiune” de Valerio Massimo Manfredi. Exista si o ecranizare destul de bunicica dupa aceasta carte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s