Să stai la adăpost sau să ieși la suprafață?

Simon s-a născut în Jeeha, a crescut în Jeeha și credea că o să moară în Jeeha. În definitiv, indiferent cât de adânc poți să sapi, dacă trăiești ca o cârtiță, ascuns între galerii, e clar că următorul cutremur te va ucide. Tocmai de aceea, toți locuitorii satului Jeeha trăiesc cu sufletul la gură, de la o zi la alta. Toți, în afară de curajosul – și nu prea deșteptul – său frate, rebelul Kamina.

După unul dintre cutremurele mai slabe, care zdruncină satul, locuitorii satului Jeeha află că acestea erau produse de roboții mecha Ganmen, creați și conduși de oameni-bestie care urăsc oamenii. Alături de Ganmen își face apariția Yoko, o luptătoare ultrasexualizată care îi ajută pe cei doi să evadeze din Jeeha și îi conduce către o viață mai grea, cu bătălii constante. Din fericire, Simon și Kamina află că și oamenii pot să controleze roboții Ganmen, ba chiar să fuzioneze pentru a dobândi puteri incredibile…

GLCompleteBluRay.jpg

Cam asta este premisa anime-ului Tengen Toppa Gurren Lagann, produs în 2007 de studio Gainax. Un anime (aproape) la fel de esențial ca Naruto sau Bleach, Tengen Toppa tratează problema unui viitor în care puțini sunt cei care apucă să vadă lumina soarelui, iar majoritatea omenirii trăiește în condiții mizere, în subteran. În mod ironic, problema unei umanități pe cale de dispariție e tratată și de anime-ul superstar al anului 2013, Shingeki no Kyojin, deși într-o manieră diferită.

Tengen Toppa seamănă din unele puncte de vedere cu clasicul Neon Genesis Evangelion, mai ales din cauza prezenței roboților mecha, controlați de oameni (sau de alte vietăți), dar are un ton mult mai ușor decât capodopera traumatizantă a… aceluiași studio.

Mamă, Gainax chiar iubește roboții și apocalipsa, nu?

În orice caz, Tengen Toppa Gurren Lagann e un anime de calitate, care reușește să prezinte un viitor sumbru cu o nuanță de umor, conturează personaje bine construite și simpatice și ne conferă speranța că, în cele din urmă, totul va fi bine.

Ceea ce nu vă pot garanta e că toți protagoniștii vor fi în viață la sfârșitul anime-ului.

257809

Ghiciți cine moare dintre următoarele personaje!

 

Anunțuri

2 gânduri despre „Să stai la adăpost sau să ieși la suprafață?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s