Top 10 anime și manga

13680683_1829838550581359_259967602504622935_n

Caută pe Google recomandări de anime și o să găsești liste interminabile, unele ordonate frumos pe subiect și grupă de vârstă, altele după preferințe, altele complet haotic, de dragul de a nu spune că un anime e mai bun decât altul.

Aceasta este una dintre listele de ultimul tip, dar la scară redusă de dragul simplității.

Nu pot spune că iubesc Death Note mai mult decât Cowboy Bebop sau viceversa, dar pot spune că sunt amândouă anime-uri superbe și merită să vedeți măcar primele episoade.

Hellsing

Hellsing-Ultimate-41

Love of my life, fire of my loins, Hellsing e singura formulă cu vampiri care m-a atras vreodată. Nici măcar Dracula, prima poveste cu vampiri publicată, nu m-a atins că violența absolută din Hellsing. Recomandat celor tari.

Death Note

death-note-2.png

Un alt anime brutal, dar din alte puncte de vedere, Death Note pune întrebarea: Unde poate să ajungă un om obișnuit după ce primește deodată puterile unui zeu pe pământ? Răspunsul nu e deloc unul frumos, și tortura (și analiza!) psihologică din Death Note îl aduc pe același nivel cu cele mai bune thrillere psihologice pe care le poate oferi Occidentul.

Serial Experiments Lain

12042

Dacă Hellsing terifiază prin cruzimea unor instincte inumane, iar Death Note, prin decăderea morală a umanității, Serial Experiments Lain, un anime horror cyberpunk apărut în 1998, șochează prin redarea anostă și falsă a realității pe lângă caracterul real și sacru al mediului virtual, care transformă muritorii în zei și învie morții.

Revolutionary Girl Utena

maxresdefault.jpg

Serial Experiments Lain este considerat versiunea matură, seinen, a legendarului Neon Genesis Evanghelion, unul dintre cele mai șocante animeuri din lume, faimos pentru horrorul cosmic și revelațiile oribile de la fiecare pas.

Revolutionary Girl Utena este, în schimb, versiunea feminină, shojo, a NGA. Ceea ce începe ca visul unei fete de a deveni un prinț puternic devine încetul cu încetul o coborâre sigură în infern, lumea Utenei destrămându-se nemilos în fața ochilor ei. Și, la fel ca frații săi de suflet, Neon Genesis și Serial Experiments Lain, finalul său aduce mai multe întrebări decât răspunsuri.

One Punch Man

566a922047e87

One Punch Man nu șochează, oripilează, îngrozește sau torturează cititorii/spectatorii/fanii săi. Mai degrabă încântă și amuză, graficile excelente combinându-se cu personaje ușor de plăcut și o intrigă digerabilă. Deși pune aceeași întrebare ca Death Note, supraomul Saitama nu înnebunește și nu dezvoltă iluzii de grandoare.

Nici măcar nu există morți tragice, nu? …Ei, toată lumea are nevoie de o pauză de la horror și thriller…

Cowboy Bebop

will-the-cowboy-bebop-live-action-movie-actually-happen-after-ghost-in-the-shell-cowboy-716660.jpg

… pentru lacrimi. Multe multe lacrimi. Cowboy Bebop o să vă facă să plângeți, apoi să râdeți, apoi să iubiți animatorii, apoi să plângeți. E un cerc vicios din care nu o să vreți să mai ieșiți vreodată.

Osomatsu-san

アイキャッチ-18

Osomatsu-san ar putea foarte bine să se numească: Osomatsu-san. Cum să nu faci nimic cu viața ta. Acum pe DVD. Comedie neagră, dar foarte simpatică. O recomand tuturor cinicilor comici. Are umor, grafici frumoase și mare caracter de parodie.

Ouran High School Host Club

5233

Altă parodie, Ouran High School Host Club e vechi, dar bun (2006). Ouran ia absolut toate clișeele din manga shojo pentru adolescente (dragoste interzisă între frați, risipă de trandafiri, fata drăguță deghizată în băiat drăguț, rățușca cea urâtă, etc) și le transformă într-o mare comedie romantică, doar că e romantică pe din părți.

Recomand primele episoade.

Free! Iwatobi Swim Club

maxresdefault.jpg

Free! m-a făcut în principal să râd, iar pe lângă asta să oftez după înotători. Fiind un anime despre sport care nu respectă formula obișnuită (fă tot ce poți ca să câștigi, învinge dușmanii), Free pune accentul pe valori considerate de regulă feminine ca empatia și compasiunea. În alte cuvinte, și băieții plâng câteodată.

Lovely Complex

Lovely.Complex.full.83776.jpg

Pentru că e singura comedie romantică pe care pot să o iau în serios. Risa Koizumi e înaltă și nu se oprește din crescut. Atsushi Otani e scund și corpul lui nu mai vrea să crească. Până și profii râd de ei pentru că îi văd ca pe un cuplu comic.

Asta trebuie să înceteze! Și cum? Koizumi și Otani pleacă în căutarea câte unui partener, să nu mai râdă lumea. Uite, astă e romance de calitate!

Anunțuri

4 gânduri despre „Top 10 anime și manga

    1. One Punch Man a făcut senzație și restul sunt clasice… Le-am inclus în tot pentru că se află printre puținele anime care își merită popularitatea și încă și mai mult pentru… nu știu, cât de bune sunt! Să le vezi și pe celelalte, sunt diferite dar le-am adorat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s