100% furios

13680683_1829838550581359_259967602504622935_n

Am auzit de Mob Psycho 100 dintr-o recenzie anime de pe Youtube. Cică manga Mob Psycho a fost realizată de același om care a creat capodopera de One Punch Man, One. Cică stilul manga era cam urâțel, lucru care a părut la început un dezavantaj față de stilul fluent și atrăgător al OPM, dar animatorii anime-ului l-au folosit în avantajul lor. Și cică cântecul de început, graficile și personajele sunt absolut superbe, așa că nu m-am putut abține și am văzut imediat primele patru episoade.

În primul rând, vreau să anunț faptul că povestea și personajul principal din Mob Psycho 100 și OPM sunt extrem de asemănătoare, prin faptul că tratează condiția supraomului într-o lume obișnuită. Dar, spre deosebire de Saitama, care se comportă exact ca un om normal atunci când nu se luptă cu calamități cosmice, Shigeo Kageyama, un biet elev de gimnaziu, eșuează să se integreze frumos în societate.

MOB-PSYCHO-100-BLOG

Cum să nu cucerești fetele cu fața asta frumoasă? CUM?!

Deși poate îndoi linguri și exorciza spirite puternice, Shigeo nu are talent la matematică sau la sport, e complet lipsit de carismă, nu are prieteni și nu face parte din niciun club. Atunci când liderul unui cult îi pune la îndoială capacitatea de a fi fericit, Shigeo dă din umeri. El nu e nici fericit, dar nici trist. Momentul revelator îl face să își pună la îndoială viața, apoi să se înscrie în clubul de body-building. Aflați voi singuri de ce.

Pe lângă traiectoria sa personală, Shigeo, zis și Mob, are măcar o slujbă. Escrocul Reigen, care se dă psihic pe lângă diferiți clienți, l-a angajat pe Mob pentru exorcizări și muncă de teren. Atunci când apare un spirit malițios, Mob la datorie! Atunci când apare ditamai demonul, Mob la datorie!

Și atunci când te doare umărul sau a apărut o umbră spooky în poza ta, Reigen la datorie! Totuși, cei doi au o dinamică foarte plăcută, un constrant perfect între abilitățile lui Mob și inaptitudinea lui Reigen, stoicismul lui Mob și intensitatea vocii și a discursului mentorului său. Cei doi formează un duo comic, care scade tensiunea creată de spiritele de rang mare, imense forțe distructive.

maxresdefault

Okay, Mob, deci spiritul ăsta e atât de slab încât nici nu pot să-l simt. Ceea ce înseamnă că o să ai tu grijă de el, pe post de antrenament. Distrează-te și ai grijă să nu mori.

În alte cuvinte, îl recomand sau îl recomand? Cu siguranță, absolut, da! Acum eu o să plec să număr până la 100 în speranța că Mob face

BOOM!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s