Începutul unei aventuri…

Mai că n-am râs. Era ceva parcă desprins dintr-o carte de benzi desenate. Copii cu puteri supranaturale, ca supereroii. Supereroi? Exact. Pe de altă parte, nu credeam că văzutul stafiilor și mingile de baschet care levitau aveau să ne ajute să salvăm lumea de vreun rău prea curând.

Singura mare dorință a lui Chloe e să fie o fată obișnuită de 15 ani, ale cărei griji să fie doar băieții, prieteniile și viitoarea ei carieră de regizor și scenarist. Dar un lucru o oprește de la realizarea visului său, anume faptul că poate să vadă fantome.

invocarea.jpg

Desigur, până acum a știut cum să ascundă lucrul ăsta. De fiecare dată când și-a dat seama că persoana pe care a văzut-o nu era vie, a crezut că e vina imaginației sale bolnave. A crezut că e nebună. Dar, în timpul primului său chiul, o stafie încearcă să ia legătura cu ea, declanșând începutul aventurilor sale. E trimisă la un sanatoriu pentru adolescenți cu boli mentale, unde regulile trebuie respectate cu strictețe și încălcarea lor duce la trimiterea către un loc mult, mult mai rău. Stigma legată de boli mentale face contactul cu lumea de afară extrem de neplăcut, dar și între internați. Chloe e diagnosticată cu schizofrenie, o disfuncție mentală incurabilă, care o va bântui toată viața.

See what I did there?

Dar, pe parcursul șederii ei, încep să se întâmple lucruri ciudate. Colega ei de cameră, Liz, îi cere ajutorul în exorcizarea unui spirit care… o urmărește încontinuu. Ceea ce se întâmplă după aceea o face pe Chloe să pună la îndoială propriul diagnostic…

Invocarea este primul volum al trilogiei Forțele răului absolut, de Kelley Armstrong. Abia am terminat-o, dar sunt nerăbdătoare să caut răspunsurile la întrebările mele în următoarele două volume.

Cartea a apărut la editura Leda.

Anunțuri

10 gânduri despre „Începutul unei aventuri…

  1. Nu resping in totalitate cartea dar mai astept 😉
    Trebuie sa mai citesc carti de genul acesta pentru a le „gusta” din plin 😛

  2. Am citit seria acum vreo 4 ani și mi s-a părut absolut genială!!! Nu știu ce părere aș avea acum, dacă aș reciti-o, dar știu că pe atunci mi-a plăcut totul la ea. Îmi pare tare rău că nu există o ecranizare.

    1. Din păcate sunt foarte multe serii frumoase care nu au niciodată parte de o ecranizare. Seria e în continuare genială, cel puțin pentru mine. Recomand s-o recitești.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s