Liebster Award Nomination!

liebster.png

Îi mulțumesc din suflet Irinei de la Grand’s Books pentru prima mea nominalizare la The Liebster Award! Este un blog de recenzii literare, mai ales puncte de referință în literatura universală, cum ar fi Fantoma de la Operă și 1984. Îl recomand cu căldură iubitorilor de cărți.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă ai fost nominalizat:

1. Mulțumește-i persoanei care te-a nominalizat și menționează-i blogul.

2. Listează regulile în postarea ta.

3. Afișează premiile Liebster undeva pe blogul tău.

4. Răspunde celor zece întrebări prevăzute de persoana care te-a nominalizat.

5. Scrie zece lucruri random despre tine.

6. Nominalizează 5-11 blog-uri și informează-le că au fost nominalizate.

7. Asigură blog-urile pe care le-ai nominalizat cu zece întrebări.

Zece lucruri random despre mine…

1. Scaunele și mașinile sunt dușmanii mei de moarte. Nu se vede la prima vedere, dar nu-mi place să stau cuminte pe scaun. Idem cu mașinile. Prefer să iau transportul în comun sau să merg pe jos până la destinație.

2. Primul meu telefon mobil performant a apărut în 2016 și l-am primit de ziua mea. Timp de două luni, am făcut selfie-uri pentru o viață întreagă. Timp de alte două luni, le-am șters pe toate, ca să am loc de poze cu prietenii mei și locurile pe care le vizitez.

3. Iubesc marea dar ador muntele.

4. Ador cactușii mici, de ghiveci. Pentru mine, nicio casă nu e completă fără un cactus cu flori roz sau galbene.

5. Primul anime pe care l-am văzut a fost Slayers, și m-am îndrăgostit de Zellos din primul episod în care a apărut. A fost primul personaj ficțional care mi-a luat graiul, și încă are un loc special în inima mea.

6. Nu am fost niciodată la un concert.

7. Am stat câteva zile în Istanbul și Praga, două orașe superbe care mi-au deschis ochii în mai multe feluri decât pot exprima.

8. Peșterile mă încântă și mă sperie în același timp.

9. Personajele cu care mă identific din Harry Potter sunt Luna și Ron. Luna e o ciudățică pe care colegii nu o înțeleg nici în ruptul capului, iar Ron e un mâncăcios impulsiv care nu suportă snobii și bigoții de genul familiei Malfoy. Oricum Hermione e prea perfectă pentru mine și chiar sunt tristă că nu ea e personajul principal.

10. Sunt mare iubitoare de mâncare italienească, chinezească și japoneză. Și mâncarea italienească include înghețata. Multă, multă înghețată, mai ales vara.

Întrebările la care am fost nominalizată să răspund…

1. Dacă ai avea posibilitatea să trăiești într-o carte, care ar fi aceea?

Din păcate, nu am citit multe cărți care să ilustreze o lume perfectă, în care mi-ar plăcea să trăiesc. Nimeni nu ar vrea să trăiască în aerul sufocant din 1984 sau lipsa de intimitate din Minunata lume nouă! Charles Dickens prezintă o lume sumbră și nedreaptă, Jane Austen, o realitate misogină…

Așa că o să mă axez pe Harry Potter. Mi-ar fi plăcut să îmi petrec copilăria la Hogwarts, să fiu în casa Ochi-de-Șoim, să privesc meciuri de Quidditch și să mă duc la Hogsmeade în vacanța de iarnă…

2. Ce putere supranaturală ți-ar plăcea să ai?

Clonarea obiectelor. Mi-ar plăcea să clonez bani, cărți împrumutate, înghețată, călimări, bani, stilouri, înghețată…

3. Ce personaj ți-a plăcut atât de mult încât îți pare rău că nu există în realitate?

Pe lângă Zellos, Ron și Luna? Glumesc.

Aș zice Hercule Poirot, pentru că avem nevoie de mai mulți detectivi ca el în lume, plus că e în definitiv un moșuleț foarte simpatic, stilat și unul dintre puținele personaje grase care sunt portretizate pozitiv în media (inteligent, moral, abilități grozave de comunicare, dă o impresie plăcută, gusturi rafinate în mâncare). În plus, mi-ar plăcea să stau de vorbă cu el.

4. Ce autor e criticat de multă lume dar ție ți-a plăcut?

Greu de zis. Majoritatea autorilor care îmi plac sunt recunoscuți în prezent. Aș zice că H. G. Wells, George Bernard Shaw și Sylvia Plath nu au prea fost iubiți la vremea lor, dar sunt printre autorii mei preferați. Ar mai fi Louisa May Alcott, care e considerată autoare de cărți pentru copii, dar care e un adevărat model pentru mine.

5. Stilul cărui autor ți-a plăcut atât de mult încât pentru o clipă ai fi vrut să poți scrie ca el?

… să pot scrie ca ea. Și e vorba de Rainbow Rowell, care se numără printre puținii autori de romane de dragoste care nu mi-au provocat niciodată greață. Are un stil atât de simplu și puternic încât simți că te îndrăgostești tu de romanele ei.

6. Dacă ai scrie o carte, în ce gen s-ar încadra?

Probabil horror. Îmi plac la nebunie scenariile proaste de filme horror, cu adolescenți care intră în case bântuite.

Nu vă uitați urât la mine! Nu am promis că o să fie o carte bună!

7. Dacă ai putea să trăiești în orice altă țară care ar fi aceea?

Sunt prea multe pentru un singur articol, deci prefer să nu zic decât să arăt doar un colț al tabloului. Shhh…

8. Cum ai descrie societatea de azi?

În mare, la fel ca cea de ieri. Și de alaltăieri. Și de acum 500 de ani. La suprafață, desigur, totul pare schimbat, dar principiile sunt aceeași. Și problemele sunt în principal aceleași. Faptul că ne-am modernizat la suprafață nu înseamnă că ne-am modernizat pe dinăuntru. Ignoranța și convenționalismul sunt în continuare la mare modă.

În alte cuvinte: problema noastră nu sunt selfie-urile și jocurile video, ci intoleranța și atitudinea superficială de acum 1000 de ani care se propagă din generație în generație.

9. Care a fost cel mai groaznic coșmar al tău?

Nu am unul de sine stătător, dar coșmarurile mele cele mai urâte au două trăsături comune: sunt urmărită de ceva sau de cineva, pe care nu îl pot vedea pentru că știu că dacă mă uit în spate, sunt ca și moartă, dar îi simt prezența, și îmi e foarte greu să mă mișc. Alergatul, lupta, săritul, zbaterea și chiar mersul devin extrem de dificile și extrem de ineficiente. E ca și cum te-ai zbate în nisipuri mișcătoare.

Întrebările mele pentru blog-urile nominalizate…

1. Ce carte complet din afara zonei tale de confort ți-a plăcut cel mai mult?

2. Există un autor pe care nu-l suporți? Care e acela?

3. Ce fel de muzică asociezi cărților pe care le citești? E același gen pentru toate, sau e un amestec divers?

4. Dacă te-ai descrie într-un singur cuvânt, care ar fi acela?

5. Care e locul tău preferat de citit? Ai cumva un loc special sau preferi să citești peste tot și oriunde?

6. Stilul cărei perioade vintage ți se potrivește? Nu vorbim neapărat despre modă, ci despre tot ce reprezintă stilul perioadei respective: artă, muzică, reclame…

7. Îți place să mănânci sau să bei când citești? Dacă da, atunci ce anume?

8. Cu ce personaj literar te identifici cel mai mult?

9. Care e țara ta preferată din fiecare continent al lumii (în afară de Antarctica și Australia, pentru că motive)?

10. Care e personajul literar pe care l-ai lua la palme și de ce?

Nominalizez în continuare următoarele blog-uri: Jessie’s BlogCronică de insomnii, My bookish world, Cerșetor de zâmbete și Praf de stele.

6 gânduri despre „Liebster Award Nomination!

  1. Yey, mă bucur mult că ai răspuns la întrebări :3 apropo la gusturile în materie de mâncare ne asemănăm :)). Și încep să mă simt sufocată de seria Harry Potter, eu nu am citit-o. Tot circulă entuziasmul despre această serie pe internet, dar nu știu de ce nu mă atrage așa mult.

    1. Mă bucur că nu sunt singura obsedată de mâncarea italiano-chino-japoneză :)) Și nu e nicio problemă să nu îți placă Harry Potter, dar e un fel de fenomen cultural și de aceea a câștigat foarte multă popularitate. Desigur, e și o chestiune de gust. Eu am rezonat cu povestea și personajele, dar nu înseamnă că trebuie și tu sau oricine altcineva, de fapt 😀

      1. Well poate aș rezona, până la urmă filmele mi-au plăcut atunci când au apărut .))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s