Recenzie: Cronicile Lumii Pământene Licia Troisi

Cronicile lumii pământene este o trilogie a cărei acţiuni se desfăşoară pe parcurs de, aproximativ, 5 ani.

Povestea începe cu Nihal conducând o armată de copii împotriva faminilor, de asemenea o gaşcă de copii. Bineînţeles că micul lor joc provoacă pagube printre locuitorii Salazarului iar când Nihal se întoarce acasă tatăl ei Livon, un fierar iscusit, este destul de supărat că va trebui să îşi ofere,din nou, serviciile pe gratis pentru a plăti daunele făcute de ea. În aceaşi seară Nihal „câştigă” un pumnal de la Livon pe care îl pierde mai târziu într-o confruntare. Nihal consideră că lupta nu a fost deloc corectă deoarece băiatul folosise magia ca apărare.

Nihal îi spune lui Livon că vrea să practice magia, în caz că va mai trebui să lupte din nou cu un vrăjitor. Livon este de acord şi o trimite la sora lui Soana pentru a studia. Acolo, ca printr-o crudă ironie a sorţii îl întâlneşte pe Sennar, vrăjitorul care a învins-o.

Soana, ca primă probă, o trimite pe Nihal în pădure pentru a intra în legătură cu spiritele. Nihal e îngrozită şi îşi petrece mai mult din vreme urlând de frică. Acolo, pe ascuns, îi vine Sennar în ajutor care rămâne cu ea până adoarme. Tot în pădure îl întâlneşte pe Phos căpetenia spiriduşilor care îi oferă o piatră albă în dar „Lacrima”

Mai târziu, după ce Nihal învaţă câteva vrăji, se întoarce la tatăl ei care pregătise o sabie din cristal negru pentru ea încrustând „Lacrima” în mâner.

Cam în aceaşi vreme Salazarul e atacat iar Livon, într-o încercare disperată de a o salva pe Nihal, se aruncă în tăişul sabiei. Nihal reuşeşte să scape cu viaţă, salvată de Sennar. Soana decide să-i povestească lui Nihal despre trecutul ei, astfel ea află că este ultima supravieţuitoare a jumatate-elfilor şi că Livon o adoptase când ea era încă un bebeluş.

Mintea lui Nihal este invadată de coşmaruri iar pentru prima dată realizeaza cât de diferită este faţă de ceilalţi. Începe o adevărată luptă pentru propria identitate căci orice face pare să nu fie bine şi nu îşi poate găsi locul niciunde.

Editura: Rao

  

2 gânduri despre „Recenzie: Cronicile Lumii Pământene Licia Troisi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s