Târguri de carte: Final Frontier V

Cred că la Kilipirim am fost miercuri seara și  sunt sigură că am avut așteptări mari, cel puțin în legătură cu prețurile cărților expuse. Azi am fost la un alt târg de carte, cu o tematică complet diferită, care își propunea să reunească fanii science-fiction și fantasy din București: Final Frontier V. Sau ff5, pe scurt.

Emblema evenimentului este un cap de marțian, dar unul pașnic. Dorința lui este să coopereze cu oamenii pentru a ajunge la frontiera finală. De aici, numele târgului. Acesta are loc azi și mâine, între orele 11-19, pe Bulevardul Dacia, nr. 99, la Connect Hub, etajul 4. Cum urci scările, la fiecare etaj descoperi câte un cap prietenos de extraterestru care te informează faptul că ești pe drumul cel bun sau că, bravo ție, ai ajuns la destinație.

Ilusstratie-Final-Frontier-5--300x289.jpg

Odată ce ajungi la intrare, ești invitat să partipi la o tombolă cu premii și primești două semne de carte și niște pliante. Oamenii de la recepție sunt prietenoși și răbdători, de ți-e mai mare dragul să te înscrii. Intri în sala ticsită cu standuri ale unor edituri precum Rao, Nemira, Crux, Hecate, Millennium și Paladin, și te simți deja ca acasă.

Târgul este dedicat în special literaturii fantasy și science fiction, așa că am avut ocazia să dau de titluri și serii precum Dune, Harry Potter, Stăpânul inelelor, Lumea Disc, Percy Jackson și Olimpienii. Poți găsi acolo și clasici moderni, opere care nu sunt neapărat SF sau fantasy, dar au răscolit lumea la momentul lor, cum ar fi Maus, Persepolis, Abatorul 5, Flori pentru Algernon și Galapagos. Prețurile sunt rezonabile, prețul minim fiind de 10 lei, iar o carte mai cunoscută având în medie 20-25 de lei. Orice carte de Terry Pratchett costa 25 de lei, iar orice carte din seria Percy Jackson și Olimpienii era 20 de lei.

Benzile desenate se bucură și ele de o reprezentare bogată, prin titluri cum ar fi Deadpool, Iron Man, Batman, dar și opere autohtone, ca HAC (Harap Alb Continuă) sau TFB (Tinerețe fără Bătrânețe). Pentru benzile desenate românești există oferte avantajoase, asta dacă ai bani în buzunar și ești interesat să descoperi o serie nouă. (Cum ar fi fost, în cazul meu, TFB.) Unele benzi desenate sunt foarte scumpe, mai ales cele cu Batman, groase, dar există destule alternative. Prețul minim al unei benzi desenate este de 7 lei.

Standurile cu benzi desenate oferă de asemenea merchandising, cum ar fi căni, coastere și mai ales figurine de acțiune. Am fost încântată de reprezentarea unor serii precum Game of Thrones și Star Wars la standurile cu comics, admirând figurine cu Yoda, Darth Vader, Rey, dar și cu Sansa Stark.

Vedetele târgului au fost însă cei care au făcut cosplay, îmbrăcându-se în diferite personaje din Star Wars. L-am privit cu admirație pe Darth Vader ținând un discurs despre diferitele concursuri Star Wars, deși casca pe care o purta a făcut ca nimeni să nu înțeleagă nimic. Din fericire, un cavaler Jedi a „tradus” discursul cyborg-ului în limbaj inteligibil. Cosplayer-ii au pozat frumos pentru presă și pentru fani, ținând feroce câte unul sau două lightsaber-uri. L-am recunoscut pe Kylo Ren și m-am gândit amuzată la toate meme-urile cu el de pe Tumblr.

12887512_1360001820691935_369562617_o-768x283

Deși spațiul alocat târgului este unul destul de mic și e de așteptat să fie aglomerat, dacă ești pasionat de benzi desenate, sau de genul sf/fantasy, sau pur și simplu bibliofil, și trăiești în zonă, trebuie neapărat să vii la ff5 și să caști gura. Dacă ai ceva bani, e și mai bine, pentru că prețurile sunt mult mai accesibile decât în librării și ar fi păcat să ratezi ocazia să te întorci acasă cu ceva bun.

Fie că ești fan Star Wars, sau Stăpânul Inelelor, sau pur și simplu ai vrea să găsești un roman de Neil Gaiman care să nu te usture la buzunar, Final Frontier V e mereu o alegere bună!

Reclame

2 gânduri despre „Târguri de carte: Final Frontier V

    1. Ceea ce e grozav! Mi-am dorit să văd o asemenea promovare de când eram în clasa a XI-a și am văzut pentru prima oară comics în Cărturești. Când am fost la ff5, era să explodez de bucurie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s