One Punch Man: un pumn și ești mort!

293088-2.jpg

One Punch Man este un anime cu supereroi, un gen abordat mai mult de către americani (Marvel, anyone?), al cărui erou duce o viață mai mult sau mai puțin normală. Desigur, fiind erou, pentru el este normal să înfrunte forțele răului în drum spre piață sau la plimbare cu discipolul său. Saitama, eroul nostru, nu este genul care se dă în spectacol: ba chiar, uneori este luat din greșeală dreptul unul dintre tipii răi!

Dar cel îl separă cel mai vizibil de un supererou tradițional este abilitatea sa de a distruge orice oponent cu un singur pumn. Impresionant, nu? Confruntările sale sunt adesea scurte, motiv pentru care One Punch Man nu se poate baza pe scenele de luptă, ca alte anime-uri despre lupta cu forțele răului (cum ar fi Yu Yu Hakusho). În schimb, povestea discipolului său, cyborg-ul Genos, aduce episoadelor dramatismul necesar unui astfel de anime. Spre deosebire de mentorul său, Genos face adesea mișcări greșite, este admirat de publicul general, iese grav rănit din confruntări și are un trecut tragic. El se încadrează mult mai bine în tipologia eroului tradițional, ale cărui imperfecțiuni sunt depășite prin dorința sa arzândă de a progresa.

662815.jpg

Doamnelor și domnilor, Genos!

În timp ce Genos întâlnește obstacole în desăvârșirea sa pe câmpul de luptă, Saitama se înfruntă cu cruzimea oamenilor și chiar a altor eroi. Caracterul inedit al abilităților sale, atitudinea lipsită de entuziasm sau de dramatism și chiar aspectul său fizic devin motivul a numeroase divergențe cu cei din jurul său, deși Saitama este în sine un om foarte blând, fără chef de ceartă. Faptul că Saitama nu se încadrează perfect nici în tipul omului obișnuit, nici în tipul supereroului face ca integrarea lui socială să fie imposibilă, deoarece îl face să își piardă credibilitatea. Oamenii îi pun la îndoială moralitatea pentru că nu o strigă de pe blocuri, iar alți eroi îi pun la îndoială forța pentru că nu e strălucit academic.

Dar, impresionant, lui Saitama chiar nu-i pasă. El știe că treaba lui este să protejeze oamenii obișnuiți și să ia la bătaie infractorii care îi pun în pericol. Nici măcar pe Genos nu îl instruiește pentru că s-a trezit că are nevoie de discipol, ci invers. Modest, Saitama trece prin viața lui de supererou la fel ca un om normal. Succesul în luptă nu l-a făcut îngâmfat, iar aspirația lui este aceea de a găsi un inamic pe măsura lui. La asemenea putere, normal că se plictisește după mii de victorii….

One_Punch_Man_OK

Oare își va găsi Saitama oponentul perfect? Poate vom afla în următorul episod…

Reclame

4 gânduri despre „One Punch Man: un pumn și ești mort!

  1. Sa ma simt nasol ca nu l-am vazut? Suna atat de misto 😦 Dar n-am mai auzit decat in treacat de el si l-am observat pe Saitama prin AMV-uri (imposibil sa uiti sprancenele si chelia aia sclipitoare). Poate ma uit la el la vara :))

    1. De ce să te simți nasol că nu ai făcut ceva frumos… când poți să te simți bine că ai ceva frumos de făcut? Și desigur, Saitama e bishonen-ul ideal… epilat și toate cele :)))) Oricum, anime-ul e super mișto și suuuper funny. O să-ți placă!

      1. Nu de-aia e chel :))) Dar e muuultă comedie și atât Genos, cât și Saitama sunt adorabili… Spoiler: personajul meu preferat e Speed o’Light Sonic. He’s a hunk.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s